Els ingressos per venda de solars de la Paeria al 2015, un 96% per sota de la previsió

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , .

Dels 3.727.010 euros previstos en concepte de venda de solars per 2015 la Paeria tan sols n’ha acabat liquidant 141.863. L’equip de govern fa uns pressupostos irreals, tant sols aconsegueix un 3,66% del que havia previst per aquest concepte, i això acaba alterant o fins i tot impedint determinades inversions necessàries. Lluny de rectificar, l’equip de govern perpetua aquesta manera de procedir, i per al 2016 gairebé dobla la previsió pressupostària situant-la per sobre dels 6 milions.
Tornant al 2015, la liquidació del pressupost confirma el que vam fer públic uns mesos enrere: dels prop de 4 milions pressupostats de venda de solars, la Paeria només n’ha materialitzat 141.000 euros. I el total entre el 2009 i el 2015 ens diu que la Paeria ha inflat les previsions d’ingressos per venda de solars en 27.335.726 euros.Venda Solars sobredimensionada març 2016
Al 2015 l’equip de govern va pressupostar 7.987.019 euros del capítol 6 -el d’inversions- però finalment se n’ha executat només un 72,41%. O, dit d’un altra manera, la Paeria deixa de fer el 27,59% de la inversió que va preveure fruit de la seua mala previsió i falta de rigor pressupostari. “En un any electoral hi havia l’opció de fer els números amb rigor o bé treure pit per vendre uns pressupostos irreals: queda clar quin camí ha escollit l’equip de govern” valora el regidor del Comú Carlos González. Aquesta manera de fer els comptes ens ha portat a que Lleida tingui més de 18 milions de deute amb els seus proveïdors, una quantitat que segueix i seguirà en augment mentre no hi hagi rigor. No ens podem permetre deixar de finançar al voltant d’una quarta part de les inversions per incompliment de les previsions en venda de solars. Si fem els comptes posant ingressos del tot irreals ens veiem abocats a obtenir ingressos d’altres partides per fer les inversions necessàries.
Ple Paeria 26 febrer 2016 (15)
La manipulació comptable per treure pit amb números ficticis, del tot desajustats de la realitat, demostra no només una deficient gestió del diner públic, sinó que desvirtua el caràcter inicial de les inversions programades en el pressupost. El Comú considera inadmissible que sobre una previsió de 30 milions d’euros en venda de solars tot just s’hagi superat els 2 milions d’ingressos reals, i per això demanem seriositat i rigor, una reflexió que fem extensiva a les formacions que han donat suport a aquests pressupostos, Cs i ERC-Avancem.
Des del Comú proposem que els propers pressupostos es facin amb responsabilitat, ajustant la previsió d’ingressos per venda de solars a la realitat.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest