La prioritat d’un alcalde ha de ser la ciutadania o les concessionàries?

Posted on Posted in Notícies and tagged , , .

Exigim que la concessió dels radars atengui els interessos de la gent. O és que la ciutadania només serveix per pagar multes i no mereix, per exemple, un retorn amb inversions a la seua ciutat en seguretat vial? No és nomeś un desig, senyor Ros, és una obligació legal. O no cal complir amb la part del contracte amb Arnó que diu: “els ingressos de les sancions obtingudes per infraccions de la Llei de Trànsit s’han d’aplicar al finançament de la seguretat vial, prevenció d’accidents de trànsit i ajuda a les víctimes”? La llei és ben clara:
Llei transit obligació seguretat vial
La societat podria tenir un retorn de les multes de radar que anés molt més enllà de la desitjada reducció de la sinistralitat. Però l’ajuntament incompleix les seues obligacions i fa la vista grossa amb les de la concessionària. Com s’enten que l’adjudicatària no hagi fet bona part de les inversions que, per contracte, estava obligada a fer? El resultat és que no arriben les millores en seguretat vial. Estem davant un ajuntament que protegeix l’empresa adjudicatària i no pas la ciutadania, i això s’ha tornat a fer evident amb la sentència del Tribunal Suprem que veu il·legals les multes dels semàfors amb càmera. Mentre a Sant Sebastià van deixar de multar en el moment en què es va posar en dubte la fiabilitat dels semàfors vermells (febrer de 2014) aquí van continuar sancionant. I fins i tot han seguit multant després de la sentència. Es protegeixen els interessos d’una empresa per damunt dels de la ciutadania, i això és molt greu. Passem de l’In dubio, pro reo a l’In dubio, pro Arnó.
Dibuix de Carles Alberdi (carlesalberdi.com)
Recordem a l’alcalde de Lleida que ha de complir amb les seves obligacions com a servent de la ciutat, atenent les prioritats de la ciutadania, amb tota la transparència i honestedat que entenem que mereix la gent de Lleida.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest