La regidora Laura Bergés conclou la presidència de la Comissió de transparència fent una crida a accelerar els debats i els canvis

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat democràtica, Ciutat valenta, Comú de Lleida and tagged , , , , .

Avui, Laura Bergés, regidora del comúdelleida, ha conclòs la seva presidència de la Comissió de Transparència de la Paeria amb la sessió extraordinària de compareixença del regidor Xavier Estrada. La regidora del Comú valora els canvis introduïts per millorar la transparència en relació amb els serveis públics, tot i que insta a agilitzar els processos per introduir avenços en la transparència municipal.

La tasca de la comissió durant el semestre de presidència del Comúdelleida s’ha centrat en diverses iniciatives que han buscat garantir un accés més fàcil i complet a la informació relativa als principals serveis públics i als òrgans de participació ciutadana, així com per ampliar els assumptes dels quals es reten comptes a la comissió.

Activitat dels grups a la comissió de Transparència

Propostes: 4 del Comúdelleida, 2 d’ERC
Preguntes i sol·licituds d’informació: 3 d’ERC, 2 de Vox, 1 de PP
Peticions de compareixences: 1 del PSC

Acords per a la millora de la transparència

Amb l’objectiu de millorar la visibilitat dels Consells de participació ciutadana, es va impulsar, a proposta del comúdelleida, la creació de nous enllaços web per assegurar-se que tots els consells sectorials, incloent-hi els nous com el Consell Econòmic i Social, siguin accessibles i contingui informació completa sobre la seva composició, normativa, actes de sessions i altres treballs realitzats.

També a proposta del comúdelleida, s’ha creat un nou apartat al web de la Paeria que reuneix informació sobre les principals contractes de serveis públics. “Entenem que és un pas per facilitar l’accés de la ciutadania a la informació sobre els serveis públics, que fins ara estava dispersa en diferents webs municipals i que ara és més fàcilment accessible“, explicava Laura Bergés.

Altres propostes del comú s’han adreçat a actualitzar dades de diferents webs de la Paeria, com les relatives a la bossa de treball d’Educació o algunes dades pressupostàries.

Per la seua part, ERC ha impulsat una ampliació dels assumptes dels quals s’informa a la comissió de Transparència, on s’hauran de presentar informes semestrals sobre qüestions com els expedients tramitats a Antifrau, a l’Agència de Protecció de Dades, a la Comissió de Garanties d’Accés a la Informació Pública o via Canal de l’Informant, entre d’altres.

Agilitzar els debats, agilitzar la tasca de la comissió

La regidora Laura Bergés ha lamentat la dilació de certs debats que s’han perllongat durant mesos, ajornant l’aplicació de les mesures d’ampliació de la transparència. “En el transcurs de les comissions, hem estat durant molt de temps fent debats sobre temes que es podrien haver solucionat en poc temps. Hem dedicat per exemple, tres mesos a la discussió d’un mateix assumpte“.

Malgrat les dificultats, la regidora Laura Bergés ha reiterat la importància de continuar treballant per aconseguir una gestió municipal més propera, oberta i eficient.

Compareixença del regidor Estrada

Pel que fa a la compareixença del regidor Estrada sol·licitada pel PSC, com a presidenta de la comissió, Laura Bergés ha agraït la disposició del regidor a donar les explicacions que li ha requerit el PSC sobre la seua participació en la trobada que representants l’empresa de màrqueting esportiu World Sport Management i el senyor Bojan Krkic, van mantenir amb el regidor d’Esports i el Coordinador d’Esports.

Per part del Comú, s’han valorat com a suficients les explicacions proporcionades pel regidor Estrada en resposta a les preguntes del PSC. “Considerem que és normal que algú vinculat professionalment a l’esport pugui facilitar reunions d’empreses d’aquest sector interessades en invertir a Lleida, però és important garantir la transparència en les gestions i evitar els conflictes d’interessos. En aquest sentit, la compareixença ens ha garantit aquesta transparència i ens ha aclarit l’absència de cap conflicte d’interessos“, ha valorat la regidora del comú.13:36

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest