La regidoria de lluita contra la corrupció estudiarà les al·legacions a Torre Salses que no són de caràcter tècnic i urbanístic

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , , , .

El termini d’exposició pública dels expedients de reparcel·lació i urbanització del sector SUR 42 Torre Salses va concloure el dia 19 de juliol i la regidoria d’Urbanisme de la Paeria va rebre un total de 654 al·legacions, segons han explicat avui el regidor d’Urbanisme, Toni Postius, i la regidora de Participació i lluita contra la corrupció, Elena Ferre.

Del total d’al·legacions, 643 escrits han estat presentats per particulars, 8 per persones jurídiques i 3 per entitats de la ciutat. Això demostra que hi ha un debat ciutadà important sobre el projecte de Torre Salses i posa de manifest que la ciutat de Lleida ha d’abordar un debat en profunditat sobre quin ha de ser el nostre model comercial, ha afirmat Postius.

La Paeria respondrà, una per una i en un procés que s’allargarà diversos mesos les més de 650 al·legacions a la tramitació urbanística del projecte comercial de Torre Salses.

Aquelles al·legacions de caràcter tècnic (309) o jurídic (93) relacionades Urbanisme seran tractades des de la regidoria d’Urbanisme, garantint-ne una resolució adequada i transparent. Però la resta d’al·legacions de caràcter valoratiu o subjectiu (242) seran respostes des de la regidoria de Participació i lluita contra la corrupció.

La regidora Elena Ferre ha explicat que “estem en una fase on s’estudien estrictament les al·legacions de caràcter tècnic i urbanístic, però el que no podem fer amb tota la resta d’al·legacions és deixar-les en sac foradat. Per tant el que farem els tècnics de la regidoria de Participació i lluita contra la corrupció és estudiar una per una aquestes al·legacions que se’ns traspassin sempre amb un criteri estrictament tècnic i jurídic i veurem si se’n desprèn cap indici”.

Algunes d’aquestes al·legacions fan referència, per exemple, a la necessitat d’aportar estudis comercials o qüestionen la legitimitat dels promotors per dur a terme el projecte, entre altres qüestions.

“Podem avançar que serà un procés que requerirà mesos de feina des del punt de vista tècnic i participatiu. Ja que la ciutadania s’ha pres la molèstia, es mereix que l’administració els hi contesti de forma raonada, havent estudiat el tema en profunditat i analitzant molt bé les qüestions que es plantegen”, ha afirmat el Tinent d’Alcalde Toni Postius.

 

Imatge de Javi Martín, premsa Paeria.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest