La resposta de la comissió assessora de la Generalitat no descarta que es pogués fer una revisió d’ofici de l’expedient de Torre Salses

Posted on Posted in Ciutat valenta, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , .

Tot i que el govern de la Paeria s’hagi apressat a presentar la decisió de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat com una desestimació de l’opció de la revisió d’ofici, el que realment ha dit la Comissió és que no li correspon pronunciar-se sobre el que li demanava la Paeria. L’intent de traslladar la responsabilitat de la decisió que li correspon a la Paeria a un òrgan assessor és doncs el que es desestima, no pas la idoneïtat o no d’una revisió d’ofici de l’expedient de Torre Salses.

Des del comúdelleida seguim convençudes que l’expedient de Torre Salses presenta deficiències que podrien justificar la revisió d’ofici.Hi falten els informes ambientals preceptius en planejaments urbanístics que tinguin impacte ambiental significatiu -no hi ha dubte que un gran centre comercial en té- i que afectin a zones no urbanitzades -la zona de Torre Salses es assimilable a urbana, però realment no està urbanitzada.
De fet, la Junta de Govern a la que es va impedir la presència del comúdelleida cessant de les seves competències al regidor Sergi Talamonte, va deixar sobre la taula un dels dos expedients urbanístics en controvèrsia, el corresponent al PEU del Vial de Francesc Bordalba, reconeixent que mancava l’informe ambiental, tal i com defensava el regidor del Comú. Tot i així els socis d’ERC i Junts van decidir retirar les competències i la possibilitat de participar a la Junta de govern al regidor del Comú.

Els informes tècnics

Encara que el govern del a Paeria insisteix en que els informes tècnics avalen la correcció de tot l’expedient, des del comúdelleida es considera que realment no s’han sol·licitat informes tècnics, sinó que només s’ha demanat als tècnics si ho havien fet tot bé, sense concretar quina valoració tècnica havien de fer.
Encara a govern, el comúdelleida va traslladar a la regidoria d’urbanisme i a alcaldia diverses qüestions concretes per informar tècnicament, referides a la naturalesa dels terrenys, als elements d’urbanització desenvolupats, la interpretació jurídica de les obligacions d’avaluació ambiental que estableix la llei, o la valoració de l’impacte del projecte en termes d’emissions de CO2 i consums d’aigua. Aquestes preguntes, però, no van arribar a ser formulades als tècnics.

Un projecte dolent per la ciutat que ens havíem compromès a aturar

Per tot això, el comúdelleida considera que el govern de la Paeria no ha fet tot el possible per valorar l’opció de la revisió d’ofici del projecte de Torre Salses, permetent així que els procediments administratius segueixin el seu curs generant més drets per a les empreses inversores i dilatant i complicant el compromís del Pacte d’Entesa d’aturar el projecte de Torre Salses. Una iniciativa que posa en perill el model de comerç de proximitat, el model de transició ecològica i el compromís de Lleida contra els paradisos fiscal. Que posa en perill, doncs, el model de canvi honest, valent i emprenedor que havíem pactat per a la ciutat de Lleida.

Més informació

Aquí podeu veure més informació sobre l’informe jurídic que justificaria la revisió d’ofici de l’expedient.
Aquí teniu la notícia del Segre, que com el govern de la Paeria vol fer passar la inhibició de la Comissió Assessora per una desestimació de l’opció de la revisió d’ofici i dels arguments del Comú.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest