La tasca en adopcions i recuperacions redueix a 65 els animals que hi ha al Refugi dels Peluts, la xifra més baixa de la seua història

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per viure, Paeria and tagged , .

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) de Lleida, el Refugi dels Peluts, allotja en l’actualitat 65 animals (46 gossos i 19 gats), la xifra més baixa en l’històric d’ocupació del CAAC. El Refugi dels Peluts ha reduït pràcticament a la meitat l’ocupació registrada al 2018, any que es va tancar amb 111 animals (79 cans i 32 gats), mentre que l’any següent, al 2019, hi havia 91 animals al Refugi (69 gossos i 22 gats).

Entre les causes que han portat a aquesta disminució del nombre d’animals cal remarcar dos factors principals. En primer lloc, la bona feina del personal del CAAC, amb el seu nou dinamitzador al capdavant, i de persones voluntàries, per facilitar les adopcions d’un any ençà, una tasca que s’ha impulsat de que a finals de l’any passat es van crear els perfils @caaclleida a Instagram i Facebook. Les adopcions s’han mantingut els darrers 3 anys en nivells elevats, per sobre dels 200 animals anuals, amb un lleuger descens al 2020, on, malgrat la Covid, es van assolir 220 adopcions, tan sols 23 menys que l’any anterior. «Cal remarcar que les adopcions a particulars directament al centre ja superen de molt les adopcions i cessions fetes a entitats i protectores, gràcies a la posada en marxa del servei de dinamització» ha remarcat el regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte. La tendència es va iniciar a la segona meitat del 2020 i al primer trimestre del 21 s’ha consolidat amb força.

L’altre factor que explica la reducció de la xifra d’animals és l’increment constant del nombre de cans i gats recuperats per l’amo, una millora relacionada amb l’augment de propietaris que identifiquen amb xip i censen el seu animal. L’any 2020 es va assolir el màxim d’animals censats en un any, 1992, per sobre dels 1886 de l’any anterior i dels 1829 que es van censar al 2018. En cas de pèrdua els serveis municipals passen el lector de xip a l’animal i poden contactar directament amb el propietari perquè el pugui anar a reocllir al Refugi immediatament.

Millores en la gestió del centre i en les infraestructures

Durant els darrers mesos s’han portat a terme al CAAC nombroses reformes que han contribuit a la millora del benestar animal. Cal remarcar les millores en les gàbies interiors, el pati d’esbarjo, o l’ampliació de la zona de passeig amb la instal·lació de tanques perimetrals per a disposar de tres espais separats. A més, s’han plantat 30 arbres, s’ha refet la zona d’aparcament i en les properes setmanes es previst completar la reforma de la zona de quarantena (tant de gats com de gossos) i la font/abeurador pels gossos. També ha suposat un gran avenç la millora en la presència de serveis veterinaris i en les infrastructures veterinàries, que permet fer cures i establir protocols que evitin o minimitzin la transmissió d’infecions.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest