La voluntat d’aprovar el POUM de forma imminent vulnera drets polítics i demostra dèficits democràtics: impossible analitzar en 6 dies milers de folis de documents

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , .

L’equip de govern ja ha posat data per consumar l’aprovació a corre-cuita del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) i ho fa amb uns terminis que vulneren els drets polítics i de representació dels grups municipals, que en menys d’una setmana (convoquen Comissió extraordinària d’Urbanisme per al 27 de març) han de revisar una informació de milers de folis essencial per al futur de la nostra ciutat. Plantejar en aquests termes l’aprovació d’un document tant transcendent com el POUM evidencia dèficits democràtics greus. Els grups municipals tenim encomanada la tasca de supervisar l’acció de govern i, amb aquest calendari inassumible, veiem vulnerat el dret fonamental a la representació política amb totes les garanties en tant que hi ha una impossibilitat material d’analitzar la documentació que se’ns ha traslladat.

El Comú de Lleida estudiarà demanar la suspensió del procediment i interposarà vot particular a l’expedient. Valorem que, igual que en l’aprovació inicial, els grups hem de disposar de com a mínim tres mesos per estudiar com requereix tots els informes, memòries i plànols que acabem de rebre.

Per altra part, convé recordar que una aprovació provisional a menys de dos mesos de les eleccions municipals, amb un POUM unilateral impugnat judicialment, obligaria al Comú de Lleida, de forma conjunta amb un futur govern municipal contrari a les nefastes conseqüències que amaga el POUM, a declarar nul tot el procediment i començar de zero la tramitació de la revisió del Pla General de Lleida. En aquest punt volem deixar clar que si fos necessari no dubtaríem a declarar nul·la tota la tramitació del POUM per defensar el futur de Lleida. Demanem sensatesa a l’equip de govern i als partits que li han donat suport fins ara, Ciutadans i PP, que tenen a les seues mans evitar una aprovació provisional que pot provocar un greu perjudici econòmic per la ciutat.

Xerrada al Secà de Sant Pere Aturem el POUM 4 de desembre

El planejament urbanístic per als propers 15-20 anys, tema cabdal

No ens poden imposar amb presses a finals de mandat un mal POUM que construeix més habitatge del que cal i obvia les necessitats d’habitatge públic, que fa desaparèixer parcs urbans i que suposa una regressió per a l’Horta. Un POUM que aprofundeix en un model de ciutat que llima el benestar de la gent, que no resol problemes de mobilitat i en crea de nous, que potencia centres comercials als afores i ensorra el petit i mitjà comerç i que, en definitiva, genera un creixement desordenat de la ciutat.

Enfront aquesta Lleida amb un futur gens engrescador, el Comú aposta per una Lleida de qualitat, que sigui un pol d’atracció per la implantació d’activitat econòmica. Volem una Lleida capital, verda, amplia, amable i volem posar les bases per convertir Lleida en una ciutat referent, on sigui atractiu viure i treballar, amb un conjunt de propostes que l’equip de govern va tombar gairebé en la seua integritat en l’aprovació inicial del POUM. Iniciatives que volen incidir en aspectes claus de l’ordenament urbà com la quantitat i qualitat del espais verds, l’augment i la redistribució de l’habitatge de protecció oficial, l’adquisició d’habitatge públic, l’ordenació de voreres i carrers, la mobilitat o l’ordenació de l’espai urbà a l’horta de Lleida.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest