L’Ajuntament de Lleida adjudica a Eulen-Biosca el contracte de manteniment de la jardineria urbana de Lleida

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged .

Aquesta adjudicació esmena l’anterior, acordada l’octubre del 2018, en compliment d’una resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. El tinent d’alcalde Sergi Talamonte destaca que, malgrat que no s’ha pogut fer una nova licitació perquè la normativa ho impedia, la nova adjudicació es notarà ja en una millora del servei aquesta primavera

L’Ajuntament de Lleida ha adjudicat a la UTE Eulen, SA-Biosca, SL el contracte de manteniment i conservació de la jardineria urbana de Lleida pels pròxims quatre anys, després de fer una nova valoració de les ofertes presentades, en compliment d’una resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. Aquest contracte abasta la major part de l’espai verd de la ciutat, a excepció d’alguns espais puntuals, com el Turó de la Seu Vella, els Camps Elisis​, el cementiri, el polígon dels Frares, la canalització del Segre, que es gestionen mitjançant contractes amb empreses socials i amb el Centre Especial de Treball de la Paeria. L’oferta guanyadora ho és ​per un import de 2.118.658,80 € anuals, per un periode de 4 anys.

Una nova adjudicació amb criteris tècnics que millorarà el servei

El tercer tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha assenyalat que la voluntat política del nou govern davant la situació generada per aquest contracte era la de “desestimar-lo i tornar a començar tota la contractació en millors condicions”, però la falta de discrecionalitat política en aquest punt del procés de licitació no ho permetia. Per tant, s’ha optat per “fer l’adjudicació amb criteris tècnics, amb una valoració segons el plec de condicions i les indicacions del Tribunal de Contractació. A partir d’aquí farem la millor gestió del contracte sempre prioritzant l’interès públic”, ha afirmat Talamonte.

El regidor ha afirmat que el funcionament d’aquest servei ha tingut fins ara mancances, però confia que, malgrat que no s’ha pogut dissenyar un nou contracte, “la nova gestió portarà aire fresc i es deixarà notar de cara a la campanya de primavera, per tal de preservar millor el patrimoni verd de la ciutat”.

Imatge de Paeria

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest