L’alcalde de Lleida va cobrar 207.000 euros com a membre de la Comissió de Control de La Caixa de Pensions

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , , , , .

Àngel Ros va ocupar un càrrec a l’entitat financera entre el 2005 i el 2012
Els comptes anuals de La Caixa de Pensions, avui CaixaBank, revelen que l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va cobrar una retribució en conceptes de dietes i primes d’assegurança per un valor global de 207.000 euros entre els anys 2005 i 2012. En concret, el web de l’entitat bancària detalla que el paer en cap va percebre 173.000 euros per assistir a reunions de la Comissió de Control de l’entitat i 34.000 euros més en concepte de primes d’assegurança, segons ha denunciat la CUP i ha recollit La Directa en aquest article.
L’any 2005, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC), va ser nomenat vocal de la Comissió de Control de La Caixa, en representació de les entitats locals. Durant aquest primer any, l’actual president del PSC va rebre 10.000 euros, 7.000 en concepte de dietes i 3.000 en concepte de primes d’assegurances. L’any 2011, en plena crisi econòmica, Ros va percebre 37.000 euros, 33.000 en concepte de dietes i 4.000 en assegurances. Segons les dades publicades a la pàgina web de la Fundació La Caixa, la retribució mitjana per cada reunió anava des dels 800 fins als 3.000 euros.
Àngel Ros va ser membre de la Comissió de Control del Consell d’Administració entre el 2005 i el 2012. Aquest òrgan  és independent del Consell d’Administració de l’entitat bancària i la seva funció és vigilar les seves decisions. Està format, entre d’altres, per representants de les entitats locals i s’encarrega de “controlar” el Consell d’Administració de l’entitat bancària.

Àngel Ros al Ple Paeria d'aquest divendres

Àngel Ros al Ple Paeria d’aquest divendres


La CUP denuncia la “immoralitat” dels cobraments
La Candidatura d’Unitat Popular de Lleida ha denunciat aquest divendres que “no és ètic que, durant els anys més durs de la crisi, l’alcalde hagi ingressat unes sumes tan altes de diners, mentre moltes famílies patien problemes econòmics i s’aplicaven retallades als serveis públics municipals”. La formació denuncia que el paer en cap ja té una de les retribucions més altes de Catalunya com a alcalde i considera “immoral i injustificable” que, a més, hagi ingressat un global de 207.000 euros en concepte de dietes i primes, com a conseller d’una entitat bancària.
La militant de la CUP de Lleida, Esther Sancho, assegura que “l’acumulació de càrrecs, el cobrament de dietes a entitats bancàries i la manca de transparència formen part d’una dinàmica pròpia de la vella política, que xoca frontalment amb les necessitats i les demandes de la societat lleidatana”. Per tot plegat, la formació li demana explicacions i li exigeix que expliqui quina va ser la seva tasca com a conseller de la Comissió de Control de Caixa Banc.
Notícia publicada a https://directa.cat
També podeu consultar la notícia publicada per la CUP

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest