Lamentem la inacció del govern per evitar la situació dels temporers dormint al carrer

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , .

El comúdelleida, com va alertar el mes anterior, vol tornar a manifestar la necessitat d’actuar davant la situació de persones temporeres que arriben per la campanya de la fruita, a partir del maig, abans que estigui en marxa el dispositiu d’atenció dissenyat per la paeria maig.

Lamentablement, ens trobem davant una situació que continua sense solució i que resulta intolerable, ja que el pavelló de la Fira no obrirà fins al juny, sent conscients per part del govern, que és durant el maig quan comença a arribar un considerable nombre de temporers a la ciutat“, denunciava la regidora del comúdelleida, Laura Bergés.

En aquest sentit, el comúdelleida destaca que és preocupant constatar que no s’ha revelat cap pla d’acció per part del govern per abordar aquesta realitat i atendre les necessitats d’aquest col·lectiu. “El mes passat ja vam advertir al govern que a partir del maig tindríem temporers que arriben a la ciutat i que no troben opcions per allotjar-se, i vam demanar que es prenguessin mesures, però lamentablement, tornem a veure com aquestes persones estan dormint al carrer“, afegia la regidora.

Resulta crucial que el govern municipal planifiqui i prevegi adequadament les necessitats derivades de l’arribada de persones temporeres al municipi. La decisió d’aturar la construcció d’un equipament a Pardinyes sense proporcionar alternatives viables i sense disposar d’un model d’inclusió clar ha contribuït a agreujar la situació.

El govern va tenir molta pressa per tirar enrere l’equipament a Pardinyes, mentre que no ha iniciat cap dels projectes que va anunciar com a alternativa“, subratllava la regidora.

Des del comúdelleida s’ha manifestat que és preocupant constatar que, malgrat les queixes sobre l’estat de la ciutat, no s’estan plantejant alternatives reals per prevenir la situació de sensellarisme entre els treballadors temporers de la campanya de la fruita fins al mes de juny.

El comúdelleida crida a la responsabilitat del govern davant d’aquesta situació urgent i reclama accions immediates per abordar el problema dels temporers als carrers de la nostra ciutat.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest