Lamentem que el govern no potenciï la posada al mercat dels pisos buits

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , .

Proposem aplicar les noves possibilitats de la Llei d’Habitatge per incentivar el mercat de pisos buits a través de recàrrecs a l’IBI dels pisos que estan desocupats sense una causa justificada. Per tal de poder fer efectiva aquesta tasca, el grup municipal també reclama que l’ajuntament reforci les tasques d’identificació dels pisos buits.

El govern no es planteja aprofitar al màxim aquests recàrrecs als pisos buits de grans tenidors i a més està limitant la tasca d’identificació de pisos buits només al barri de la Mariola“, reclamava la regidora Laura Bergés.

Des del comúdelleida es demana que l’ajuntament utilitzi les dades del padró, del registre de pisos buits de la Generalitat i les dades de consums de subministraments bàsics, com a mecanisme per detectar els pisos buits en situació anòmala a tota la ciutat, per poder aplicar tant els incentius al lloguer via Xarxa de Mediació. com els recàrrecs de l’IBI als grans tenidors que mantenen els pisos desocupats.

És urgent, davant les dificultats creixents que afronten moltes famílies fer front a l’augment dels lloguers, un impuls en polítiques d’habitatge aprofitant les eines de la nova llei pel Dret a l’Habitatge“, declarava la regidora del Comú.

Defensem la millora, també, de l’atenció a les persones vulnerables que tenen dificultat d’accés a l’habitatge, reforçant la coordinació amb les entitats del tercer sector implicades en la garantia del dret a l’habitatge.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest