L’àrea de Govern Obert de la Generalitat posa com a exemple la bústia ètica de la Paeria en unes jornades vinculades al Dia Internacional Contra la Corrupció

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat valenta, Notícies, Paeria and tagged .

La bústia ètica de la Paeria ha rebut en mig any 67 queixes ciutadanes, la majoria sobre temes d’urbanisme, neteja, medi Ambient i qüestions referents a la guàrdia urbana

Els ajuntaments de Lleida, Terrassa i BCN han explicat les experiències en la implementació de canals anònims d’alerta d’irregularitats a l’Administració. A Lleida fa mig any que es va posar en marxa la bústia ètica, instrument de protecció de les persones alertadores davant casos de mala praxi i corrupció a l’Administració pública. La regidora de Participació i Lluita contra la corrupció de l’Ajuntament de Lleida, Elena Ferre, ha explicat el funcionament de la bústia ètica, que en aquest mig any ha rebut 67 queixes, de les quals només 24 han estat anònimes. Se n’han respost 59 i n’hi ha 8 en tràmit. El medi ambient i la neteja (amb 14 queixes), l’urbanisme (amb 13) i temes referents a la Guàrdia Urbana (amb 9) han estat els principals temes, així com la disciplina d’activitats (6) i la mobilitat (5). “L’eina s’ha posat a l’abast de la ciutadania i ha estat instrument de suport i acompanyament molt positiu des del moment de la seua implementació, per exemple en casos com els d’abusos que hi va haver a l’Aula de Teatre”, ha remarcat Ferre.

Per la seua part, la Síndica de la Paeria, Dora Padial, ha valorat de molt positius els primers sis mesos de bústia ètica i de bon govern, que ha multiplicat per tres la feina de la Sindicatura però que ha esdevingut “Una eina àgil i efectiva per a que la ciutadania pugui efectuar les queixes de forma anònima”. La Sindicatura ha constatat que la ciutadania està essent molt respectuosa i fent bon ús d’aquesta eina, mentre que la Síndica ha treballat amb eficiència, i malgrat que disposa de 3 mesos per respondre, s’ha aconseguit fer-ho sempre dins el primer mes. La bústia ètica és efectiva perquè el ciutadà efectua la queixa en primera instància, sense haver de passar abans per l’ajuntament.

Les jornades les organitza la Secretaria de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, amb motiu de la posada en marxa de la nova Bústia Ètica de l’administració autonòmica, així com de la celebració, el dia 9 de desembre, del Dia internacional contra la corrupció.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest