L’assemblea del Comú aprova el reglament de primàries i determina que en els 2 primers llocs hi haurà, com a mínim, una dona

Posted on Posted in Comú de Lleida, Comuns, Notícies and tagged .

L’assemblea del Comú de Lleida celebrada aquest diumenge ha aprovat per consens el reglament de primàries que regirà el procés d’elecció de les candidates i candidats del Comú a les municipals, unes primàries que celebrarem del 9 al 17 de febrer, amb taules de votació per tota la ciutat i l’horta i amb l’opció que les persones registrades també puguin votar via telemàtica. La ciutadania efectuarà 5 votacions entre les candidates i candidats que optin a ser escollits com a càrrec electe, i entre els més votats, l’assemblea triarà l’alcaldable. Apostem per fer una llista transversal i ciutadana, convidant a que la gent s’hi sumi per governar la ciutat, i establim que en els dos primers llocs hi haurà, com a mínim, una dona.

Al web del ComudeLleida s’ha habilitat un espai perquè s’inscriguin els candidats i candidates a primàries: https://comudelleida.cat/dona-el-pas/primaries/

L’assemblea també ha servit per retre comptes de l’activitat realitzada des del grup municipal en els darrers mesos, i per presentar la proposta d’esmena a la totalitat de pressupostos que ha treballat la comissió d’Economia del Comú, i que presentarem públicament en els propers dies.

La Comissió de confluència ha informat de l’estat dels acords amb altres formacions polítiques per fer candidatures conjuntes de cara a les eleccions municipals. Hi ha avenços substancials per sumar. Pirates de Catalunya decidirà en el procés de consulta a militants que comença demà si s’integra a la candidatura del Comúdelleida. Per la seva part, Catalunya en Comú i Podem han transmès el seu interès per sumar-se a la candidatura conjunta. Respectem plenament l’autonomia de les diferents organitzacions i esperem poder fer públics acords de candidatura que es tanquin durant les properes setmanes.

El dia 14 es presenta la campanya “Aturem el POUM”, en la qual el Comú de Lleida hi serà present amb parades informatives al carrer per poder explicar a la ciutadania els motius que hi ha per aturar aquest pla urbanístic a través d’un contenciós que representa una oportunitat col·lectiva per aturar un POUM que especula i que no respon a l’interès comú.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest