L’Assemblea del Comú aprova la llista d’acord als resultats de les primàries obertes i consensua el cap de llista

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , .

Les 14 persones que s’han presentat a les primàries van aconseguir el 5% de vots que el reglament marcava com a requisit per accedir a la segona volta. D’entre tots ells, s’ha postulat com a cap de llista Carlos González, que ha estat aprovat per consens de l’assemblea.

Un cop designada la persona que encapçalarà la llista, i aplicat el criteri de paritat que fixa la llei, els primers llocs de la llista del comúdelleida han seguit el mateix ordre que van establir amb els seus vots els 573 participants en les primàries. Remarquem que la candidatura la conformen un equip de persones que respon i respondrà al mandat polític d’una assemblea oberta a la participació de tota la ciutadania, segons estableix el marc organitzatiu aprovat pel Comú.

  1. Carlos González
  2. Sergi Talamonte
  3. Victoria Pacheco
  4. Jordi Cipriano
  5. Raquel Almazan
  6. Demelsa Mateos
  7. Carme Sambola
  8. Maria José Fumanal
  9. David Salcedo
  10. Josep Maria Muñoz

Assemblea Comu 29 març 4

Assemblea Comú 29 març


L’assemblea del comúdelleida ha valorat els coneixements tècnics del funcionament de l’administració i la seua implicació en la defensa de la transparència, la participació i els drets humans. Carlos González, nascut fa 38 anys a Salamanca, va arribar a Lleida fa 8 anys, ha participat activament en la creació de l’Observatori Ciutadà Municipal i es va sumar al projecte del Comú fa un any i mig. «Imagino una Lleida participativa, transparent i del Bé Comú», apunta.
Sergi Talamonte, amb una llarga militància social en moviments com la Plataforma 07 o l’Associació de Comerç Just Lo Cacau, es posa al servei d’un projecte comú i remarca: «Fa molts anys que participo en la lluita al carrer, en les protestes que evidencien com els polítics han donat l’esquena a la ciutadania. És necessari fer fora als que han convertit la política en un cau d’aprofitats».

la candidatura la conformen un equip de persones que respon i respondrà al mandat polític d’una assemblea oberta a la participació de tota la ciutadania

La tercera a la llista, Victoria Pacheco, treballadora sanitària i implicada en la defensa de la sanitat pública, remarca: «El futur necessita dels canvis del present. Em presento amb la il·lusió del treball conjunt, per una Lleida dels lleidatans, basant-se en la participació, la transparència i el bé comú» mentre que el número 4, Jordi Cipriano, enginyer especialitzat en eficiència energètica, que participa a la PAH i a l’Associació de Consum Ecològic Lo Fato, aposta per «Tirar endavant una Lleida que mostri la seva energia positiva». «S’ha acabat esperar que les coses canviïn. Entre tots, canviem-les ja» proposa Raquel Almazán, cinquena a la llista i participant activa en diversos moviments socials i en la defensa de la sanitat pública.

Assemblea Comú 29 març

Assemblea Comú 29 març


El proper pas del comúdelleida serà, a partir de dimecres vinent, aconseguir els 1.500 avals que la llei estableix com a requisit per presentar-se com a agrupació d’electors.
En l’assemblea del 19 d’abril aprovarem la llista al complet, amb les 27 persones integrants.

Resultats primera volta primàries (del 25 al 28 de març)

Nom Vots obtinguts en primera volta primàries
Sergi Talamonte 267
Victoria Pacheco 241
Jordi Cipriano 242
Raquel Almazán 235
Demelsa Mateos 225
Carme Sambola 201
Maria José Fumanal 195
Carlos González 177
David Salcedo 138
Josep Maria Muñoz 136
Josep Maria Perera 125
Antoni Peralta 95
Josep Ramon Lasala 84
Manel Rodríguez 60

*Cada votant podia triar entre 1 i 5 candidats

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest