L’Assemblea del Comú de Lleida aprova vincular-se a diferents iniciatives per la participació i la transparència

Posted on Posted in Notícies.

S’integra a l’Observatori Ciutadà Municipal de Lleida per impulsar una auditoria ciutadana dels comptes municipals que pugui decidir, entre altres, quin deute vol pagar la ciutat. Les diferents persones i entitats participants també ratifiquen l’adhesió a l’Assemblea en defensa dels Serveis Públics de Lleida, així com la participació en el Multireferèndum que preguntarà a Lleida si volem un servei d’aigua privatitzat.
La sala Nausica de l’Ateneu Popular de Ponent ha acollit la segona Assemblea General del Comú de Lleida que celebrem durant aquest 2014, amb una nodrida representació d’entitats, col·lectius i formacions polítiques. L’assemblea ha abordat l’Informe de la tasca feta a través del treball de les diferents comissions (comunicació, contactes, accions i continguts) i ha presentat les línies generals de la proposta de campanya.
Assemblea-Comu-6-abril-1
L’Observatori Ciutadà Municipal (OCM) vol ser una eina per donar llum i transparència als pressupostos de la ciutat, “una auditoria ciutadana dels comptes municipals que pugui decidir, entre altres coses, quin deute vol pagar la ciutat. Un organisme públic, obert, descentralitzat i constant”, ha explicat l’Aleix Porta de l’Auditoria Ciutadana pel Deute, entitat impulsora dels OCM. Ja hi ha experiències en ciutats com Badalona, Terrassa, Sabadell, Blanes,… i vol promoure el dret a la participació i a la informació a través del coneixement col·lectiu, unint diferents experiències. Els OCM, com el que s’està forjant a Lleida, lluiten contra la corrupció, el malbaratament i la passivitat que hi pugui haver als governs municipals, alhora que enxarxa la ciutadania. L’Assemblea ha ratificat l’adhesió del Comú a l’OCM de Lleida (a twitter @OCMLleida).

una auditoria ciutadana dels comptes municipals que pugui decidir, entre altres coses, quin deute vol pagar la ciutat. Un organisme públic, obert, descentralitzat i constant.

L’assemblea també ha ratificat l’adhesió del Comú a l’Assemblea en defensa dels Serveis Públics així com la participació activa del Comú coordinant dues taules en el Multireferèndum del 25 de maig, on es preguntarà a les lleidatanes i lleidatans si prefereixen que el servei d’aigua a la ciutat segueixi privatitzat o no. “L’auditoria en defensa dels serveis públics ha evidenciat la capacitat de la ciutadania per fer tasca conjunta en defensa dels serveis públics, i, en aquest sentit, la remunicipalització que hi ha hagut a Alfés és un altre exemple clar” ha valorat un dels assistents.

L’auditoria en defensa dels serveis públics ha evidenciat la capacitat de la ciutadania per fer tasca conjunta en defensa dels serveis públics, i, en aquest sentit, la remunicipalització que hi ha hagut a Alfés és un altre exemple clar.

El Multireferèndum impulsat a tot Catalunya inclou 4 preguntes generals sobre diferents temàtiques, i a Lleida s’hi afegirà una cinquena pregunta específica sobre com volem que estigui gestionat l’abastiment d’aigua a la nostra ciutat. Hi podran participar per via electrònica o presencial tots els majors de 16 anys residents a Lleida. “La meta d’aconseguir milions de vots en el Multireferèndum és molt ambiciosa. Caldran moltes mans per fer-ho” s’ha recordat.

La meta d’aconseguir milions de vots en el Multireferèndum és molt ambiciosa. Caldran moltes mans per fer-ho.

Maria José Fumanal, del Procés Constituent Segrià, ha expressat el suport a la tasca de suma endegada pel Comú de Lleida. En un any de treball el Procés Constituent supera els 47.000 adherits. “Com el Comú, volem anar de baix cap a dalt per reaccionar davant el que està passant. Tenim la mateixa filosofia” han expressat membre del El Procés Constituent Segrià, una organització que està treballant en establir, de manera formal, quina serà la línia de col·laboració amb el Comú de Lleida.

Com el Comú, volem anar de baix cap a dalt per reaccionar davant el que està passant. Tenim la mateixa filosofia

Per a més informació podeu contactar amb els portaveus del comúdeLleida

  • ALFRED SESMA – 667 34 23 24
  • SERGI TALAMONTE – 619 64 13 65
  • JORDI CIPRIANO- 600 34 88 00
Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest