L’assemblea del Comú de Lleida decideix per consens presentar-se a les eleccions municipals

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , , .

Després d’un llarg debat amb intervencions molt vives per part de gairebé tots els assistents, l’Assemblea Comú ha acordat presentar-se a les eleccions municipals com a agrupació d’electors. El Comú ha aconseguit la fita de les 2.000 adhesions que s’havia marcat com a condició per presentar-se als comicis, i entén que té una responsabilitat envers les persones que s’han adherit donant suport a una agrupació d’electors.
Més d’una cinquantena de ciutadans i ciutadanes ha participat en l’assemblea celebrada a l’Ateneu Popular de Ponent, que ha treballat a partir d’un DAFO perquè en 4 grups es recollissin i debatessin les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats del projecte del Comú.

Foto de grup de l'Assemblea Comú

Foto de grup de l’Assemblea Comú


L’assemblea ha constatat que vam començar cercant la màxima confluència a l’esquerra del PSC, però el que hem evidenciat després dels molts intents fets amb els diferents partits polítics és que no volen confluir. Les excuses que les diferents formacions han posat sobre la taula i les línies vermelles han fet impossible assolir la confluència de partits polítics per la qual el Comú ha apostat i segueix apostant, tot i que si que hi ha hagut confluència de gent molt diversa dins el projecte Comú, centrat en la transparència, la participació i el bé comú. L’assemblea ha donat valor a la presència d’una candidatura ciutadana i interpreta que més que dividir el vot, pot contribuir a atreure nous votants que no se senten representats per els partits existents.
Després de 4 hores d’assemblea s’ha arribat per consens a l’acord de presentar-nos com a agrupació d’electors a les eleccions municipals amb el repte d’aconseguir els 1.500 avals que estableix la llei per a una ciutat com Lleida.
No podem renunciar a fer política que no pensi en primer lloc en les persones.
Assemblea Comú celebrada aquest diumenge 15 de març

Assemblea Comú celebrada aquest diumenge 15 de març


Primàries (podeu consultar el reglament de primàries)
16-21 de març: presentació de candidats
22 de març: assemblea validació de candidatures
24-27 de març: votació telemàtica
28 de març: paradetes de votació al carrer
29 de març: assemblea 2a volta per decidir el cap de llista
Presentació de la candidatura
31 de març-19 d’abril
19 abril assemblea general

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest