L’assemblea del Comú fixa l’itinerari per la segona part del mandat: més atenció a les prioritats socials, ecològiques i a la participació

Posted on Posted in Comú de Lleida and tagged .

A tocar de l’equador del mandat, l’assemblea del Comú de Lleida ha avaluat el compromís que vam signar en el Pacte d’Entesa, identificant els esculls que han anat sorgint i cercant les millors solucions. El Comú manté l’aposta per impulsar el govern de canvi honest i valent, i marca unes prioritats realistes per aquesta segona part del mandat, adaptades al context de pandèmia i a la delicada situació econòmica del consistori. El màxim òrgan del Comú de Lleida fixa com a necessari el compliment dels compromisos troncals del Pacte d’Entesa en aspectes com:

  • Impulsar el model de ciutat saludable que la ciutadania reclama es fonamenta en el canvi de model de mobilitat urbà, la consolidació de la trama urbana amb el desenvolupament de l’ARE i el Pla de l’estació, l’aturada del Projecte de Torre Salses i l’aposta per una horta vinculada a la producció alimentària ecològica de qualitat amb valor afegit. Cal fer realitat la Lleida Ciutat 30, fent efectiu el compromís d’ampliar la zona 30 en tota la trama urbana de la ciutat (a excepció del Passeig de Ronda), la vianalització dels primers carrers, així com la xarxa de corredors de vianants i la pacificació de zones escolars, acompanyat per una remodelació del servei de transport públic urbà per millorar-ne l’eficiència.
  • Completar el pla de restructuració i sanejament econòmic de les finances municipals establint criteris polítics que evitin retallades en àmbits essencials, i implementant mesures de millora dels ingressos a través de noves taxes (ordenança fiscal 3.4, 3.7, Taxa compensació Telefònica Espanya SA,…). També s’aposta per remuncipalitzar el servei de zona blava, així com l’estudi d’altres remunicipalitzacions i la reorganització del govern.
  • Impulsar la política social amb un reforçament i reorganització del model de serveis socials, un pla d’acció integral d’atenció social amb equipaments i serveis descentralitzats, la gestió del nou recurs multifuncional d’acollida garantint una dimensió adequada i l’impacte mínim al barri. Garantir la continuïtat de la política de promoció de l’habitatge públic i social.
  • Garantir el projecte (Pla d’Acció) de Participació ciutadana i Lluita contra la corrupció, dotant-lo del pressupost i equip humà suficient, per desenvolupar el projecte de convivència i treball comunitari de forma transversal, les proves pilot vinculades als consells de barri, el Consell de Ciutat i la descentralització de l’OMAC, per donar continuïtat al model que s’ha començat a implementar. Consolidar també la Xarxa Solidària de Voluntariat.
  • Prioritzar les polítiques de transició ecològica, consolidant l’aposta per l’energia fotovoltaica, l’estalvi energètic a les instal·lacions municipals, la recollida porta a porta a tota la ciutat, i l’increment de l’arbrat i les millores al Refugi dels Peluts.

Recordant la voluntat de canvi que van expressar la majoria de persones de Lleida a les urnes el 26 de maig de 2019, estem decidides a aportar tota la il·lusió, la capacitat de treball i la voluntat de ser garants de que es compleixi el pla de govern d’esquerres, progressista i valent, per tal de consolidar el canvi honest a la Paeria.

Assemblea del Comú de Lleida

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest