Laura Bergés lamenta la falta d’acció del govern en el manteniment de la ciutat i la promoció econòmica

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat democràtica, Ciutat valenta, Comú de Lleida and tagged , , , , .

Davant les xifres d’execució pressupostària presentades pel govern, el comúdelleida considera que el govern ha anat massa lluny en l’austeritat pressupostària, deixant desateses necessitats fonamentals de la ciutat

«Celebrem que el govern segueixi en el camí del sanejament pressupostari després d’anys de gestió irresponsable del PSC, però hi havia marge per mantenir el rigor econòmic sense desatendre qüestions fonamentals com el manteniment de carrers i camins, l’enllumenat, els mercats municipals o la promoció econòmica», ha valorat la cap de llista del comúdelleida, Laura Bergés.

Falta de manteniment dels carrers

Des del comúdelleida es denuncia que l’acció de la regidoria d’Urbanisme s’ha centrat en les grans obres finançades pels Next Generation, mentre s’han de deixat de gastar 9 milions d’euros que estaven pressupostats per a manteniment de vies públiques i camins de l’Horta. «La política de Postius en urbanisme ens recorda massa a la del PSC, centrada en grans obres i en actuacions en determinats barris, mentre es desatén el manteniment quotidià de les voreres i camins», ha explicat Laura Bergés.

La cap de llsita del comú s’ha referit també a la falta d’acció per millorar l’enllumenat de la ciutat: «Fora d’unes poques actuacions a Ciutat Jardí, veiem que el regidor de Junts segueix sense fer les millores compromeses en altres barris, i que s’ha deixat de gastar 224.000 euros dels dos milions que tenia pressupostats per acabar amb els punts foscos de la ciutat».

Inacció en matèria de comerç i mercats

Pel que fa a l’acció en matèria de promoció econòmica i mercats, el comúdelleida denuncia que el govern ha deixat passar el mandat sense dissenyar una estratègia per ajudar al comerç local en la reconversió que necessita per fer front a la competència del comerç on-line i del centre comercial que es desenvoluparà, en una ubicació o una altra, a Lleida.

«La regidoria de promoció econòmica disposava al 2022 de 32.000 euros per fer els estudis estratègics que està reclamant el teixit comercial i no els ha fet, com tampoc no s’ha gastat 76.000 euros que tenia pressupostats per ajuts a les empreses», ha lamentat Laura Bergés.

En relació a la política de mercats, l’anàlisi de l’execució pressupostària confirma la denúncia que feia el comú en relació a l’abandonament que han patit els mercats, en particular el mercat de Fleming, que ha servit per intentar justificar la necessitat de la seua privatització. «La regidoria de Mercats ha gastat 150.000 euros menys que els que tenia pressupostats, mentre continuen pendents els treballs de manteniment i millora del mercat de Fleming i del mercat central, o les accions efectives per acabar amb els plàstics als mercats sedentaris», ha conclòs Laura Bergés.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest