Laura Bergés reclama preservar els drets dels infants i joves i fomentar la seva participació en els temes que els afecten

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida, infància, joventut, Lleida, Notícies and tagged , , , .

La Laura Bergés, considera imprescindible donar protagonisme als infants i joves en la política municipal.

En aquest sentit, considera que el Consell assessor municipal de la Infància i l’Adolescència és “una eina que cal potenciar per salvaguardar els seus drets i per a la participació dels més petits i joves en les coses que els afecten”.

Des del comúdelleida plantegem l’obertura de nous espais de criança i llars d’infants, ampliant places públiques i valorant el seu treball i serveis, a més de donar una continuïtat al Pacte contra la segregació escolar i lluitar contra la reproducció de les desigualtats en l’àmbit educatiu.

Seguint amb aquesta línia, per a lluitar contra la segregació escolar, Laura Bergés destaca la necessitat que, “el jovent i infants d’aquesta ciutat ha comptin amb biblioteques obertes fins més tard perquè puguin estudiar i accedir a Internet si no disposen de recursos o no tenen un ambient adequat a casa.

La candidata també va proposar que els centres cívics siguin un espai perquè la gent jove pugui autoorganitzar-se i disposar d’un lleure alternatiu. Una altra de les propostes és que la regidoria d’esports ha de posar especial atenció al dret a l’esport de la infància i la joventut.

És important ampliar el servei gratuït de “+ temps x tu” de cura puntual d’infants entre 3 i 12 anys que actualment es desenvolupa només en quatre escoles i dues ludoteques, per tal que arribi com a mínim a la Mariola i als Magraners.”

Defensem accions per prioritzar l’atenció a la petita infància i adolescència perquè tinguin uns espais i serveis municipals per a detectar, preveure i assessorar en temes de salut mental.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest