L’EMU, cap a una empresa de serveis públics com la que proposàvem

Posted on Posted in Ciutat per viure, Ciutat valenta, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , , .

El Consell d’Administració de l’EMU ha aprovat avui la modificació dels estatuts de l’EMU, per a que assumeixi serveis de mobilitat urbana, avançant en la línia de la proposta que el comúdelleida ja va presentar al 2018 i que posteriorment va impulsar Sergi Talamonte al capdavant de l’empresa. També s’ha donat llum verda al desenvolupament del l’ARE de Lleida que el comú havia impulsat i que permetrà dotar la ciutat de més habitatge social i equipaments.

«Celebrem que es vagin concretant els projectes que vam impulsar des de la regidoria d’habitatge i la presidència de l’EMU, i que van en la línia de la tasca que ja vam iniciar en l’anterior mandat», ha valorat Sergi Talamonte. «Ens preocupa, però, que el regidor actual no hagi tirat endavant nous projectes i ni tan sols estigui gastant el pressupost que tenia assignat per unes polítiques d’habitatge que han quedat congelades», ha afegit.

Canvi d’estatuts de l’EMU

En la línia del que ja va plantejar el comúdelleida al 2018, l’EMU amplia el seu objecte social per fer-se càrrec de serveis públics vinculats a municipalitzacions i mobilitat. L’empresa municipal ja va encarregar-se dels estudis previs a la municipalització de la zona blava, que ara assumeix el nou EMAU, juntament amb el servei de grua i de recàrrega elèctrica de vehicles. També es farà càrrec d’altres serveis de mobilitat que se li puguin encarregar, entre els quals haurà d’assumir el procés d’informes per a la municipalització de l’autobús urbà aprovat a proposta del comúdelleida.

«Des del comú pensàvem que el canvi d’estatuts hauria pogut anar més enllà per convertir l’EMU en una empresa de serveis públics en un sentit més ampli, però en tot cas ens sembla positiu que s’ampliï el seu objecte social als serveis de mobilitat, ja que ara mateix és un àmbit on l’ajuntament ha de recuperar la gestió directa de serveis tant fonamentals com el d’autobús», ha explicat Sergi Talamonte.

Desenvolupament del sector residencial de l’ARE de Lleida, paràlisi en noves actuacions en l’àmbit d’habitatge

El Consell de l’EMU ha aprovat també els tràmits per tirar endavant el desenvolupament de la zona SUR8-9-23, inclosa en l’ARE de Lleida, que permetrà dotar la ciutat de més habitatge social, equipaments i zones verdes. En la seva etapa a govern, el comúdelleida va impulsar el canvi en el planejament per fer viable aquesta zona i ara es constituirà l’Entitat Urbanística, amb participació de l’EMU, per desenvolupar l’àrea.

En contrast amb aquests avenços en polítiques iniciades en la primera part del mandat, el comúdelleida ha fet arribar a l’actual regidor d’habitatge Jaume Rutllant la seua preocupació per la paràlisi en les polítiques d’habitatge i li ha demanat indicadors sobre la despesa feta en noves adquisicions d’habitatge públic o en convenis per ampliar la bossa d’habitatge social. «La resposta del regidor, donant a entendre que no s’està gastant el pressupost assignat a habitatge per reservar-lo per pagar interessos bancaris, ens deixa molt preocupats», ha conclòs Sergi Talamonte.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest