L’equip de govern no compleix i més de 200 infants de Lleida segueixen sense beca menjador

Posted on Posted in Consell Comarcal, Notícies, Paeria and tagged .

A 2 mesos i mig del final de curs, 221 infants de Lleida continuen sense poder accedir a la beca menjador que tenen atorgada, segons dades del Consell Comarcal. Una situació que evidencia l’incompliment del compromís que la primera tinent d’alcalde, Montse Mínguez, va contraure en el Ple extraordinari de pressupostos del passat 25 de novembre. “El sr. Rodamilans s’ha reunit amb el Consell Comarcal i s’ha quedat que s’assumirà les despeses de les beques menjador”, paraules de Mínguez en ple que han quedat en paper mullat.
La Paeria va per lliure i no informa com pertoca de les seues actuacions al Consell Comarcal, que és qui té competència en la gestió de beques menjador. A la falta de coordinació cal sumar-hi que les actuacions de l’ajuntament de Lleida són pedaços, ja que no han cobert beques pendents sinó que han establert “ajuts d’urgència” que només han arribat a 31 infants amb una inversió total de 5.538,14 euros, ni tant sols un 4% dels més de 150.000 euros que falten per cobrir en beques menjador.
Exigim el principi de fer efectiu un dret i que, per tant, no es faci l’aportació econòmica a través d’ajuts sinó a partir de beques que, no ho oblidem, han estat aprovades i que tenen un informe favorable dels propis Serveis socials de l’ajuntament. Sobre la dotació pressupostària per aquesta finalitat, convé recordar que el Comú va demanar al ple de pressupostos una partida de 180.000 euros destinada a aquesta finalitat, una petició que va ser desestimada i que va derivar cap al compromís verbal de Mínguez.
IMG_3463
Més enllà de l’incompliment d’un compromís contret en ple, el Comú fa una crida a la responsabilitat social del consistori i recorda que és competència de totes les administracions públiques, ajuntaments inclosos, establir ajuts de menjador, tal com fan ajuntaments com els de Sant Cugat, Mataró, Cerdanyola, Terrassa o Barcelona, entre d’altres. Així ho estableix el decret 160/1996 en el seu article 21:
Article 21 decret 160
safata menjador buida
Davant l’incompliment d’un compromís contret en seu plenària, i davant el fet que aquest afecta a una franja de població -els infants- que mai hauria de quedar desatesa per una administració, el Comú de Lleida formularà a la Comissió informativa de serveis a les persones del proper dimecres el següent prec:
1. Que l’Ajuntament de Lleida faci compliment del compromís adquirit en Ple i destini els recursos necessaris per tal que no hi hagi cap infant a la ciutat que es quedi sense ajuda de menjador tenint una beca tramitada i aprovada amb informe de Serveis socials de l’ajuntament.
2. Que es produeixi una coordinació efectiva amb el Consell Comarcal del Segrià. Amb retorn per part de l’ajuntament donant informació de les seves actuacions al Consell Comarcal.
3. Que l’atorgament de les beques de menjador es faci sota el principi de fer efectiu un dret i es realitzi l’aportació econòmica a partir de beques i no amb ajudes puntuals a usuaris.
“El sr. Rodamilans s’ha reunit amb el Consell Comarcal i s’ha quedat que s’assumirà les despeses de les beques menjador” va dir la sra. Mínguez (ho podeu escoltar al minut 45:10):

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest