Les 10 idees que ha aportat el Comú de Lleida al ple municipal extraordinari sobre promoció econòmica

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Paeria and tagged , , , .

  1. Iniciem aquesta nova etapa explicant al ple que el Comudelleida seguirà treballant des de l’oposició per continuar sent útil a la ciutadania de Lleida.
  2. Ens sembla molt adient parlar de la promoció econòmica de la ciutat, però és molt decebedor el document de propostes del PSC. Molt pobres i ancorades en un model antic, que ens va generar molt endeutament i pocs avenços en aquest necessari canvi de model.
  3. Vostès i els que defensen Torre Salses posen en perill al petit i mitjà comerç de la nostra ciutat apostant per mega projectes depredadors, que afecten greument al medi i que des dels paradisos fiscals competeixen deslleialment amb el petit i mitjà comerç local.
  4. L’economia social i solidària és el camí més directe per transformar el model econòmic i comercial i dotar de futur no només el comerç, sinó també, ja que hi som, el planeta, i no en veiem cap menció entre les propostes del PSC.
  5. Barris com la Mariola o el Casc Antic arrosseguen les conseqüències de la buidor del seu model urbanístic, social i comercial. Aquell model que el PSC va implantar en aquesta ciutat durant 40 anys i que encara arrosseguem.
  6. No hem vist cap proposta del PSC sobre transició energètica. El de l’energia verda és un sector que no només genera energia neta sinó que dinamitza moltes petites empreses i cooperatives que impulsen aquest nou model energètic.
  7. En un territori com Lleida, considerem que cal una aposta clara per la producció i el consum agrícola i ramader de proximitat i ecològic.
  8. El paper que correspon a l’ajuntament per impulsar aquests canvis ha de ser seleccionar molt bé en què inverteix: mobilitat, regeneració urbana, inversió social, transició energètica, sector agroramader. I la Paeria haurà de ser proactiva per aconseguir el màxim de recursos dels fons Next Generation.
  9. Des de la nostra mirada municipalista pensem que no només de dissenyar bons projectes des de les institucions, sinó, sobretot, de poder articular un treball en xarxa de municipis, organitzacions ciutadanes, petites i mitjanes empreses i economia social i solidària.
  10. Per superar la realitat que ens deixa la pandèmia, ens toca arremangar-nos per accelerar la construcció d’un nou model sostenible, i perquè els Next Generation sumin en tot aquest procés. Per nosaltres i per les generacions que venen. El Comú de Lleida hi serà, exigent i proactiu, com hem fet sempre.
Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest