L’especulació del POUM del PSC amb els Camps Elisis: pisos innecessaris, menys Fira i menys espais verds

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , .

La revisió a contrarellotge dels milers de fulls amb els canvis que hi ha hagut al POUM després de les al·legacions posa de manifest que l’equip de govern aposta per un procés d’especulació amb els Camps Elisis. El  PSC i els seus socis volen fer negoci amb aquest espai verd patrimoni de la gent de Lleida, i van contra el bé comú amb un conjunt d’actuacions que demostren l’esperit del seu POUM: mentides, més totxo i menys zona verda.

Comissió extraordinària urbanisme 27 març 2019

Enganyifa amb la Fira de Lleida

Darrera el “trasllat” de la Fira s’hi amaga la voluntat de construir fins a 5 noves promocions de pisos on ara està ubicada. Larrosa i els seus socis han introduït aquesta modificació respecte al que va aprovar el ple inicialment i ho han fet sense estudis de viabilitat ni informes de cap tipus, optant un cop més per la improvisació. Ho han venut com una ampliació de la Fira, quan en realitat al nou POUM estan reduint a la meitat l’espai de Fira anteriorment previst, com reflecteix el planejament vigent.

La despesa pot ascendir (segons hem vist publicat) a 36 milions d’euros, en una Paeria endeutada fins a les celles, i ningú sap respondre com l’afrontaran. Porten, doncs, els Camps Elisis a un procés d’especulació immobiliària que no mira cap als interessos del conjunt de la ciutadania sinó d’uns pocs.

El parc urbà esdevé una rambla

L’increment de construcció no s’adequa a les previsions de creixement demogràfic i es combina amb una reducció d’espais verds, portant a un canvi de configuració dels Camps Elisis, que abandonarien l’estructura de parc urbà per passar a ser una rambla. La zona est dels ‘Campos’ la converteixen en un passeig entre blocs de pisos, eliminant tot l’espai que actualment es destinava a Fires, Festa Major i Aplec del Caragol.

En la proposta del nou POUM els Camps Elisis esdevenen una Rambla entre blocs de pisos

Falten gairebé la meitat dels informes per poder fer l’aprovació provisional

Aquesta operació als Camps Elisis, com la resta de POUM, la volen tirar endavant quan encara falten 16 informes preceptius que són importants, alguns tant rellevants com el de l’Agència Catalana de l’Aigua o ADIF, a més de diverses respostes de conformitat a modificacions fetes arran d’informes tant importants com els de la Comissió Territorial d’Urbanisme.

Posar l’especulació i el lucre de pocs per damunt del patrimoni públic i l’interès col·lectiu

El seu predecessor ho va intentar amb projectes com el de les Basses, i ara Fèlix Larrosa ho aplica als Camps Elisis: convertir espais públics en eines de lucre privat.

El Comú de Lleida, com a força política sense lligams amb bancs, grans constructores ni grans empreses, segueix treballant per un futur de qualitat per Lleida, defensant el seu patrimoni, els seus parcs urbans, la seua economia, el seu comerç i la seua gent.

Seguim lluitant per fer el que altres no fan: donar a conèixer com mereix la ciutat aquest Pla d’Ordenació Urbanística Municipal no consensuat, que el PSC, C’s i PP volen deixar lligat i ben lligat. Sabedors que som a dos mesos d’un canvi de majories a la Paeria, Larrosa i els seus socis posen el turbo del despropòsit amb terminis que generen greus dèficits democràtics, demostren una nul·la capacitat de diàleg i una nul·la voluntat de pacte d’un document que ha de ser un document de ciutat.

Seguim revisant els milers de planes que ens han entregat fa pocs dies amb tots els canvis sobre el POUM. Us seguirem explicant tot el que hi observem.

Camps Elisis segons planejament vigent
Blau: Fira de Lleida
Verd: zones verdes
Marró: promocions urbanístiques

 

Camps Elisis proposta nou POUM
Blau: Fira de Lleida
Verd: zones verdes
Marró: promocions urbanístiques

Més info:

”Aquest és un POUM no consensuat, sortit del barret electoral de Larrosa”

La voluntat d’aprovar el POUM de forma imminent vulnera drets polítics i demostra dèficits democràtics: impossible analitzar en 6 dies milers de folis de documents

Demanem a Larrosa que defensi l’interès del conjunt de la ciutadania, aturi el POUM i eviti les conseqüències greus d’aprovar a corre-cuita un pla impugnat

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest