Lleida, Ciutat Valenta

Posted on Posted in Comú de Lleida, Comuns, Notícies, Paeria and tagged , , .

Persones Indignades contra la injustícia. Contra les desigualtats. Contra la inoperància. Contra l’estructura de poder i d’influències estesa per la ciutat durant tants anys de govern d’un partit que es pretenia progressista. Contra l’opacitat. Contra els abusos. Contra la desesperança. Contra la indiferència. Contra l’intent que ens quedem a casa i que res no canviï. Això és el Comú de Lleida.

Persones capaces de convertir la indignació en motor de construcció, de fer que els gasos de l’esclat no es perdin i que posin en marxa locomotores, de convertir l’efervescència en constància serena, de treballar des del carrer, amb el carrer, però també des de les institucions, des de la representació política, des d’allà on es prenen tantes decisions. Això és el Comú de Lleida.

El Comú de Lleida es presentava en públic a primers de 2014. Un any després, la gent de Lleida ens donava la confiança per formar part de l’ajuntament de la ciutat amb 2 regidors. Ara, després de quatre anys treballant a la Paeria, tornem a demanar la confiança de lleidatans i lleidatanes.

Vam néixer amb la intenció d’afavorir la suma dels partits i forces ciutadanes progressistes de la ciutat per constituir un nou govern. En el seu moment no va ser finalment possible però vam acabar assolint igualment un magnífic resultat.

Aquest any sí sumem una bona part d’aquestes forces i Catalunya en Comú i Podem sumen els seus coneixements i el seu entusiasme al projecte conjunt Comú de Lleida. Després d’un procés de primàries obert a totes les persones de Lleida que hi han volgut participar, l’equip resultant que podeu consultar al web exhibeix una qualitat humana i tècnica tan il·lusionant per a la majoria com de ben segur preocupant per a alguns.

Durant 4 anys hem exercit la vigilància permanent de l’acció de l’equip Ros-Larrosa, traient a la llum interessos allunyats del bé comú, revisant comptes i contractes, denunciant l’incompliment d’acords, exigint una transparència sistemàticament obstruïda…

Tan valuós com aquest treball crític és la feina propositiva realitzada. Allà on molts es limiten a criticar, l’equip del Comú de Lleida no ha deixat de fer propostes constructives.

Això és així tant en qüestions concretes com en qüestions de gran abast que mostren la voluntat de millorar les coses i la capacitat per presentar els projectes necessaris. Així, en el debat més gran, el de pressupostos, el Comú de Lleida va ser l’única força que va presentar, no esmenes, sinó un pressupost alternatiu que deixés ben clares les prioritats i d’on treure els diners per fer-les realitat.

Perquè no és el mateix dedicar-se a fer obres innecessàries que vetllar per les necessitats socials. Perquè no és el mateix pagar perquè s’instal·li una gran superfície als afores que arruïni el comerç interior que lluitar per construir un parc comercial al costat de l’Estació que potenciï les zones comercials que ja tenim.

Les dones i els homes de Lleida volem sentir-nos implicats en la construcció d’una Lleida més humana, més amigable, més rica, més cohesionada entre persones i barris, on les ciutadanes i els ciutadans manin cada dia més, més alegre, més sostenible, més respectuosa amb els Drets, més feliç i orgullosa d’assolir-los per a tothom.

Aquest és el projecte que ens engresca i que ens compromet. Aquest és el projecte per al qual volem comptar amb el vostre suport i amb la vostra complicitat. Perquè ja és l’hora que canviïn les coses, perquè volem una Lleida en Comú.

Joan Manel Bueno (Professor de filosofia)

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest