Lleida no necessita operacions electoralistes sinó treball per construir consensos amplis per resoldre problemes

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat valenta, Comú de Lleida, Paeria and tagged , , , , .

Davant la frustració i polarització electoralista que ofereixen ERC/Junts i PSC, cal treball per bastir consensos amplis que aportin solucions als reptes socials, ecològics i de gestió de serveis públics de la ciutat

Sergi Talamonte i Elena Ferre, regidors del comúdelleida

Vist el darrer comunicat el PSC, és d’agrair la sinceritat de Fèlix Larrosa reconeixent que l’objectiu de la seua proposta de moció de censura «són les eleccions de 2023» (literal). Queda clar que les propostes de Fèlix Larrosa entorn la moció de censura són una operació electoralista, que defuig una diagnosi seriosa de les necessitats de la ciutat i la definició de propostes clares per fer-hi front.

Lamentem, és clar, que tot plegat sigui només una estratègia propagandística de Fèlix Larrosa i que el PSC segueixi presoner d’un projecte basat en promeses populistes i en els suports de la dreta que ja va sustentar el seu darrer mandat.

Perquè des del comúdelleida considerem que cal un impuls a les polítiques de canvi que reverteixin el model de gestió pública i de ciutat que precisament va desenvolupar el partit socialista, i que l’actual govern d’ERC i Junts no està transformant en massa àmbits. Per això, ens vam abstenir en la votació de pressupostos i la qüestió de confiança del govern. I per això ens hem obert a parlar amb el PSC de propostes polítiques concretes i de les opcions reals d’aconseguir una governabilitat estable entorn propostes de canvi i d’impuls dels serveis municipals.

Resoldre problemes o treure’n suc electoralista?

Tal i com li ha reclamat tant a ERC com al PSC, al comúdelleida considerem que cal una col·laboració generosa i valenta entre els sectors més progressistes de la ciutat per abordar qüestions cabdals com la mobilitat i la transició energètica; l’atenció a les persones sense llar i a l’emergència social i habitacional; la participació com a clau d’un govern obert a la intel·ligència col·lectiva de la ciutat; la millora dels serveis públics municipals com la neteja, l’enllumenat o els autobusos; o els avenços cap a una fiscalitat municipal més justa.

El PSC ha decidit que no vol parlar més d’això i que prefereix impulsar una operació propagandística del seu líder Fèlix Larrosa, que probablement comptarà amb el suport insuficient del PP, els regidors no adscrits d’un Ciudadanos en descomposició i del regidor de Junts per Catalunya que va ser cessat del govern com a boc expiatori dels contractes clientelars del seu partit.

De veritat el PSC pensa que això és una solució als problemes de la ciutat?

Davant la frustració, treball per consensuar solucions

Davant la polarització i la frustració que generen una ERC llastrada pel conservadorisme de Junts i un PSC incapaç de regenerar el seu projecte mirant a l’esquerra, el comúdelleida vol insistir en la necessitat i possibilitat de construir consensos amplis per afrontar els reptes de la ciutat des del que representa la majoria de vots de canvi i de progrés que es van expressar en les darreres eleccions.

Estem convençudes que els problemes i necessitats de Lleida no es resoldran ni des del càlcul electoralista del PSC, ni des de l’immobilisme d’un govern que ha frustrat les expectatives de canvi. Reclamem menys bla, bla bla, menys debat estèril sobre qui és o deixa de ser alcalde, i més feina per consensuar propostes que donin solucions a la ciutat i la seua gent.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest