Llista provisional després de la primera volta de les primàries del Comú de Lleida

Posted on Posted in Comú de Lleida, Comuns, Notícies, Paeria and tagged , , , .

Una desena de persones del Comú de Lleida, de Catalunya en Comú i de Podem van participar en l’escrutini que es va realitzar diumenge nit fins ben entrada la matinada, al local del Comú de Lleida, un procés que va ser obert a tothom que el volgués supervisar. Els resultats de l’escrutini són els següents:

Aquesta primera volta ha determinat aquests resultats provisionals i no necessàriament estableix l’ordre definitiu de la llista ja que en la segona volta de les primàries (assemblea dia 3 de març) caldrà aplicar els següents criteris:

  • Criteris de paritat fixats per l’assemblea del Comú (almenys 1 de les 2 primeres persones de la llista ha de ser una dona) i criteris de paritat legals (màxim 3 persones d’un mateix sexe en cada tram de 5).
  • Voluntat de ser alcaldable: només poden optar al primer lloc els candidats i candidates que es postulin per encapçalar la llista.
  • Consens d’assemblea: l’assemblea escollirà per consens qui encapçala la llista electoral d’entre les que hagin obtingut almenys el 5% dels vots (requisit que compleixen totes les persones candidates) i manifestin conformitat per encapçalar la llista.

La llista definitiva que presentarà el Comú de Lleida, en confluència amb Catalunya en Comú i Podem, a les properes eleccions municipals al maig del 2019, doncs, dependrà dels resultats obtinguts en la primera volta de les primàries, de l’aplicació dels criteris de paritat, de la voluntat de les persones candidates per encapçalar la llista i del consens de l’assemblea.

La llista definitiva es proclamarà en la segona volta de les primàries, en l’Assemblea que se celebrarà el proper diumenge 3 de març, a les 10h, al local del Comú. La llista es completarà amb els candidats i candidates a segon tram i l’ordre també es decidirà en assemblea, a proposta de la Comissió de candidatura.

Àmplia participació ciutadana

Les primàries del Comú de Lleida, celebrades del 16 al 24 de febrer, han acabat amb una participació total de 1151 persones, un resultat de participació que dobla la xifra de 573 participants que vam obtenir al 2015. 1038 van ser presencials en les 11 taules de votació repartides per tota la ciutat i la resta, 113 vots, es van emetre a través de la plataforma de vot telemàtic. Hi ha hagut, a més, 28 vots nuls, segons va determinar la doble revisió (de paperetes i de sistema de vot online) que va efectuar ahir la Comissió de Primàries. El decalatge de 28 vots entre les paperetes dipositades a les urnes i els votants presencials registrats al sistema de vot es va produir per errors al registrar els DNI dels votants a la plataforma telemàtica de control de vot, es van donar de forma repartida en totes les urnes i, per tant, són atribuïbles a errors humans.

Aquest resultat de participació considerem que reforça i legitima el projecte col·lectiu del Comú, alhora que ens enorgulleix i ens referma en la confiança de la gent de Lleida en projectes que defensin la democràcia participativa, la intel·ligència col·lectiva i el retorn de la presa de decisions a la ciutadania.

Les 12 persones candidates

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest