Propostes per protegir l’Horta davant els macroprojectes energètics i les plagues de conills

Posted on Posted in Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , , .

Acceptada l’esmena del comúdelleida a l’ordenança de l’Horta per una transició energètica que salvaguardi la salut, l’activitat agrícola i el valor paisatgístic i patrimonial de l’Horta.

La Comissió de l’Horta de la Paeria ha acceptat amb un ampli consens la proposta del comúdelleida per a que l’ordenança de l’Horta incorpori la regulació de les línies d’evacuació i transport d’energia que vulguin travessar l’Horta. El comúdelleida ha presentat també una proposta per implementar mesures de contenció de les plagues de conills i millorar la informació sobre els programes en marxa per fer front a aquest problema.

Una ordenança que protegeixi l’Horta de l’impacte dels macroprojectes energètics

Amb l’esmena acceptada, l’ordenança de l’Horta reforça la protecció de l’Horta davant els diversos projectes de línies de molt alta tensió que s’han sol·licitat per transportar l’energia de les grans centrals fotovoltaiques planejades a Lleida i Aragó.

Els nous articles de l’ordenança incorporen el que ja està previst al nou planejament general de Lleida pendent encara de l’aprovació definitiva. D’aquesta manera, s’anticipa i es reforça la normativa de protecció de la biodiversitat, el paisatge o el patrimoni cultural de l’Horta de Lleida. L’esmena acceptada està en la línia de les demandes de la Plataforma contra els macroprojectes energètics de les Terres de Ponent i de la pròpia legislació catalana d’energies renovables, que plantegen un desplegament de les energies renovable amb un model distribuït, de proximitat i amb el mínim impacte sobre el territori.

Actuar davant la plaga de conills

El comúdelleida ha presentat també una proposta de resolució per implicar l’Ajuntament en la contenció de les plagues de conills que estan malmeten els conreus a l’Horta. La proposta de resolució del grup, a la qual es donarà resposta en la propera comissió de l’Horta, demana que l’ajuntament reforci la informació sobre els programes en marxa de lluita contra la plaga de conills i que adopti també mesures per complementar la tasca del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

L’Horta, i el conjunt de les comarques de la Plana de Lleida, està exposada a una sobrepoblació de conills que està arrasant conreus de fruita i que posa en perill les plantacions d’horta que s’han de fer en els propers mesos. La partida de la Femosa és una de les més afectades per aquestes plagues de conills.

Les entitats i sindicats agraris estan reclamant també intensificar les mesures de control de la sobrepoblació de conills, en un moment en què la sequera està agreujant els perjudicis que provoca.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest