Malgrat l’aturada pel Covid, la Paeria ha plantat aquest hivern el 96% dels arbres previstos a més de les 1.203 plantes arbustives

Posted on Posted in Notícies.

En l’actual situació de crisi, provocada per l’emergència sanitària del Covid-19, no s’ha aturat l’activitat a la Regidoria de Transició Ecològica malgrat que algunes intervencions han quedat necessàriament paralitzades, com la plantació d’arbres per millorar les condicions del verd urbà de la ciutat. De les 899 unitats d’arbres previstes se n’han pogut plantar un 96% (862 unitats) i tan sols han quedat per plantar 37 arbres que s’incorporaran a la plantació del proper hivern, l’època de l’any òptima per a la plantació. La gran majoria de l’arbrat previst es va poder plantar abans del confinament, i aquests dies estan comptant amb unes condicions magnífiques d’arrelament i brotada per la primavera plujosa que vivim. Els 862 arbres s’han repartit en:

  1. Projectes amb plantació viària o de carrer: 545 unitats completament executades en carrers com Anselm Clavé, Plaça dels Ferroviaris, Sant Martí, Parada de Taxis de l’avda Príncep de Viana, Les Roses, Miradors del Secà, Avda Alcalde Porqueres, Parc de l’aigua, Narcís Monturiol, Doctor Fleming,… El arbres plantats han estat, principalment Lledoners, Acàcies, Moreres, Àlbers, Freixes, Liquidàmbars, Alzines, Zelkoves i Sòfores.
  2. Projectes de recuperació ambiental als Aiguamolls de Rufea: 210 unitats (Freixes, Àlbers, Verns, Salzes…)
  3. Plantacions d’escocells buits de la ciutat: S’han pogut realitzar la plantació de 107 unitats d’escocells repartides pels carrer de la ciutat
  4. Han quedat pendents de plantació els 37 arbres esmentats, que romanen entestats en un viver fins a l’hivern vinent.

Pel que fa a la plantació prevista de 1.203 unitats de plantes arbustives a Lleida, s’ha plantat tota, repartida entre els Aiguamolls de Rufea, Illetes d’Alcalde Porqueres i el talús del Carrer La Parra, amb diferents espècies (Esbarzer, Sanguinyol, Saüc, Roser reptant, Berbena, Romer i Espart).

En conclusió, malgrat l’aturada pel Covid19, s’han plantat totes les plantes arbustives i els 37 arbres que no s’han pogut plantar s’incorporaran a la plantació del proper hivern.

S’han programat les tasques de reg d’implantació per assegurar el reg necessari durant l’estiu. Cal tenir en compte que aquests arbres són especialment fràgils els primers anys perquè tenen el sistema radicular poc desenvolupat i molta menys capacitat per absorbir l’aigua del sòl, especialment quan els períodes de sequera són molt llargs i les temperatures ambientals molt altes, en les que l’arbre necessita més aigua.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest