Manca de projectes del govern per al programa NextGen d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Notícies, Paeria and tagged , , , , , .

El govern només té definit un projecte de rehabilitació de l’edifici de les Josefines, però no ha sabut concretar altres propostes per actuar en els pisos de l’EMU, escoles, pavellons i altres edificis municipals.

En la Comissió Informativa de polítiques de la gestió urbanística, habitatge i transició ecològica celebrada aquest matí, el comúdelelida ha preguntat al tinent d’alcalde Toni Postius quin són els projectes que es presentaran al programa de subvencions dels fons Next Generation per a rehabilitació d’edificis públics locals que es va obrir el passat 28 de febrer. Aquest programa preveu actuacions de millora en l’accessibilitat, habitabilitat i eficiència energètica que s’haurien d’aprofitar per millorar el parc d’habitatge públic, modernitzar instal·lacions i aconseguir un estalvi en la factura energètica de l’Ajuntament, que al 2021 va suposar vora 4 milions d’euros.

«Ens preocupa molt que el govern només ens hagi pogut explicar el projecte de rehabilitació de les Josefines, i que no tinguin res pensat en relació als edificis de l’EMU, els pavellons esportius o les escoles», ha valorat el regidor del comú Sergi Talamonte. «Considerem molt positiu que el govern presenti el projecte de les Josefines, que ha de permetre la millora i diversificació de l’atenció al sensellarisme, tal i com el nostre grup ha vingut reclamant, però no pot ser que aquest sigui l’únic projecte del govern en l’àmbit de la rehabilitació d’edificis municipals», ha afegit.

Propostes d’actuació en edificis municipals

El comúdelleida considera que el govern hauria de tenir ja definides línies d’actuació per substituir calderes de gas i posar plaques tèrmiques o fotovoltaiques a tots els habitatges propietat de l’EMU, així com per reformar l’envolvent i substituir finestres.

Igualment, a la llum de les nombroses auditories energètiques que s’han fet els últims anys, especialment en escoles de primària gestionades per la Paeria, s’haurien de presentar projectes per a la rehabilitació energètica del les escoles i dels pavellons de Barris Nord, Cappont i Balàfia, que actualment presenten un consum energètic molt elevat.

També tenim constància de projectes previs d’avaluació de millores de la pell de la façana nord de l’edifici de Sant Francesc i la substitució de les calderes de gas i renovació de les bombes de calor, que podrien abordar-se amb projectes dins aquest programa de rehabilitació dels Next Generation. Hi ha també altres edificis municipals afectats per un manteniment deficient, com l’edifici de l’antic abocador de Serrallarga,que presenta moltes deficiències en la teulada i tancaments exteriors.

Tores aquestes propostes podrien acollir-se als Fons Next Generation, que tenen percentatges de subvenció superiors al 80% de la inversió en la majoria dels casos.

«Durant la negociació pressupostària ja vam advertir al govern que trobàvem a faltar un projecte clar per aprofitar els programes de rehabilitació d’edificis municipals i de regeneració urbana, i dissortadament estem comprovant que el govern segueix sense fer els deures en aquest sentit», ha explicat Sergi Talamonte.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest