Marató de recollida d’avals del Comú per superar l’escull de les 1500 signatures

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , , , , , , .

La llei electoral només permet que una candidatura ciutadana al marge de les sigles de partits es pugui presentar a Lleida si aconsegueix 1500 avals en tot just 20 dies. Una fita que l’agrupació d’electors del Comú intenta aconseguir des del dia 1 amb un gran desplegament de persones voluntàries i il·lusió. Arribats a l’equador d’aquest termini hem obtingut la meitat de les firmes necessàries, i això ens obliga a redoblar esforços per aconseguir la fita. És per això que convidem a tothom qui defensi la pluralitat democràtica a que avali la presència de la nostra candidatura a les eleccions municipals participant en aquesta marató de recollida d’avals que comptarà, entre dissabte i diumenge, amb 15 taules distribuïdes per la ciutat.
Mapa Lleida 11 abril
«Entenem que qualsevol persona que defensi la pluralitat com un valor democràtic hauria d’avalar una candidatura ciutadana per permetre-li salvar l’enorme escull de les 1500 firmes, independentment que estigui o no d’acord amb el seu projecte polític» ha valorat el número 2 de la llista, Sergi Talamonte. El Comú vol fer extensiva aquesta reflexió també a les forces polítiques, tant les que tenen representació a l’ajuntament com les que no. «Agraïm que l’alcalde hagi visitat la taula que tenim a Plaça Paeria, però resulta molt difícil d’entendre que ens digui que s’ha de pensar si ens avalarà, perquè entenem que això equival a dir que s’ha de pensar si aposta per la pluralitat d’opcions o nega la presència de determinades candidatures», ha valorat el cap de llista del Comú, Carlos González.
En contraposició, ens sembla lloable la honestedat que han mostrat diferents persones d’altres candidatures que concorreran a les eleccions avalant el Comú. Malgrat no combregar necessàriament amb el nostre ideari, amb la seua firma aquestes persones han posat en valor que la nostra candidatura ciutadana tingui el mateix dret que tenen les forces aixoplugades en un partit polític a poder concórrer en unes eleccions.
La marató per recollir avals s’allargarà a diumenge, quan hi ha previstes durant el matí 6 taules pel casc antic, al voltant de la Plaça del Dipòsit, on celebrarem amb la ciutadania la festa #AmbElTeuAval, una jornada oberta a tothom que ha de servir per debatre i per poder explicar el projecte del Comú. I també per fer gresca, perquè pensem que cal afrontar el compromís ciutadà amb alegria.
Programa festa Comú #AmbElTeuAval (diumenge 12 durant tot el dia)
11h – 21h : Durant tot el dia: exposició de propostes per a transformar Lleida
11.30h : Taula rodona; el model de ciutat que volem i la lluita contra la pobresa energètica. Amb Carme Bellet i Jordi Cipriano.
13h : Vermut amb les candidates i els candidats del Comú
14h : Dinar popular en família (cal reserva prèvia: info@comudelleida.cat)
17h : Espectacle infantil amb el pallasso Magí
18h : Contacontes per a les criatures amb Txell Morera
19h : Concert amb Joan Baró
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest