Moció contra el TTIP i per la defensa dels serveis públics bàsics al Consell Comarcal del Segrià

Posted on Posted in Consell Comarcal, Notícies and tagged , , .

Conjuntament amb el grup comarcal de ICV, el Comú de Lleida presentarà al ple del Consell Comarcal del Segrià del 22 de desembre una moció per declarar la comarca territori oposat a l’aplicació del Tractat Transatlàntic de comerç i inversió (TTIP), al CETA i al TISA, tractats que representen la rendició total dels governs en mans de les multinacionals i que s’estan coent amb total opacitat malgrat que tenen greus i variades afectacions per a les persones, també en l’àmbit comarcal. La moció aposta per la defensa dels serveis públics bàsics per a la solidaritat i redistribució social, el medi ambient i els drets de la ciutadania.

Ple del Consell Comarcal (Novembre 2016)

Ple del Consell Comarcal (Novembre 2016)


La moció dóna suport a totes les iniciatives dirigides a mantenir el caràcter públic dels serveis socialment útils, i defensa que siguin declarats béns públics no susceptibles de negociació de cap Tractat d’Inversió els serveis educatius, els serveis de salut, socials, de pensions, subministraments d’aigua i energies.
La moció sol·licita al Ministeri d’Administracions Públiques del Govern espanyol la derogació immediata, amb caràcter retroactiu, de la “Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local” per legislar en el seu lloc una nova normativa enfocada a la millora de l’autonomia local, alhora que sol·licita al Ministeri d’Economia i Competitivitat la suspensió de les negociacions del TTIP i altres acords comercials similars. El text també demana que no es ratifiqui cap tractat que contingui la implantació de mecanismes de resolució de controvèrsies entre inversors i la UE o els seus Estats membres que excloguin els procediments i òrgans judicials ordinaris, o qualsevol altra disposició que pugui comprometre els serveis socials, serveis públics i els subministraments bàsics.
La moció que defensarem al ple, demana al Consell assumir el compromís de promoure la informació i el debat públic entre la ciutadania i les entitats econòmiques, socials, professionals, culturals, etc. sobre l’impacte que podrien comportar aquests tractats al nostre país.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest