Moció del Comú al ple del Consell Comarcal pel rescat de la concessió de l’AP2

Posted on Posted in Consell Comarcal, Notícies and tagged , , , .

El Comú de Lleida presenta al ple del Consell Comarcal del Segrià d’aquest divendres una moció que insta al govern comarcal a que es posicioni per un rescat de la concessió de l’AP-2 des de Montblanc fins a Lleida. El conseller del Comú Sergi Talamonte remarca que l’opció de desdoblar la N240 suposaria un «alt cost econòmic, ecològic i en vides humanes, ja que trigaria, pel cap baix, quatre anys més».
En la moció, que ja es va aprovar al darrer ple de la Paeria amb els vots a favor de tots els grups excepte el PP, es posa de relleu l’estudi de les entitats Conca 22 i Ateneu Popular Garriguenc, que posa de manifest l’enorme estalvi econòmic que suposaria aprofitar l’AP-2. El rescat de la concessió, que finalitza el 2021, no supera els 85,5 milions, davant dels més de 300 que costaria una obra com el desdoblament.

Ple del Consell Comarcal del passat desembre

Ple del Consell Comarcal del passat desembre


“La gent ha de saber que la concessionària de l’AP-2, Abertis, ha triplicat durant l’any 2015 els seus beneficis, fins als 1.880 milions d’euros, convertint-se en l’empresa cotitzada catalana amb millors resultats” recorda Talamonte. Una dada que contrasta amb la falta de solució per al degoteig de víctimes mortals i accidentats de la N240, reivindicació legítima i justa del territori i els seus ciutadans i ciutadanes que es perllonga des de fa més de deu anys.
És per això que la moció busca que el Consell Comarcal es posicioni en contra del desdoblament i a favor del rescat de l’AP-2. La moció insta el Consell a adherir-se a la Declaració de Montblanc així com a la Declaració de Borges per l’alliberament del tram entre Lleida i Montblanc; que es sumi a l’exigència d’una solució urgent, la immediata gratuïtat del peatge de l’autopista AP-2 entre Montblanc i Lleida i donar trasllat al Ministeri de Foment del ferm posicionament del govern comarcal del Segrià.
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest