Moció del Comú per demanar un estudi d’impacte i una consulta vinculant abans de tirar endavant cap centre comercial

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

El Comú de Lleida aposta per un estudi que avaluï l’impacte que tindria la implantació de les diferents modalitats dels grans centres comercials projectats en el teixit comercial, sociològic, urbanístic i laboral de la ciutat. L’estudi, que es faria amb licitació pública, aportaria informació imprescindible en el debat sobre el model comercial, i aniria seguit d’una consulta vinculant a la ciutadania sobre la implantació de cada una de les propostes comercials de gran magnitud. “Aspectes primordials per al futur de la ciutat no es poden decidir dins un despatx, sinó que hi ha d’haver un procés participatiu de tota la ciutat, precedit d’estudis rigorosos d’impacte i afectació que actualment no estan previstos” considera el regidor Sergi Talamonte, que defensa la consulta “perquè el teixit comercial i la ciutadania puguin tenir veu i vot en decisions tant transcendents per a la ciutat com la possible instal·lació de nous centres comercials”.
El Comú considera imprescindible anar més enllà de l’estudi actual d’oferta-demanda i presentarà demà una moció que aposta per un estudi que projecti com afectarà la implantació d’aquests centres comercials -i la promoció associada de barris sencers de nova construcció- al món laboral, al teixit comercial i a l’urbanisme, tant a mitjà com a llarg termini. Aquest treball, que també demanen els comerciants de la ciutat, és necessari per tenir tots els elements valoratius.

Assemblea Com

Assemblea Comú


Un cop coneguts els resultats dels dos estudis, el de demanda i oferta i el d’impacte, s’obrirà un període de exposició de conclusions de tots els actors implicats, polítics i socials, en igualtat de condicions. La Paeria vetllarà per donar la màxima difusió de totes les conclusions aportades. Transcorregut el període d’exposició de les conclusions i possibles debats, es realitzarà una consulta oberta i vinculant a tota la ciutadania de Lleida.
El Comú dóna suport al recurs de reposició que CIU i ERC han interposat per les presumptes irregularitats en la licitació de l’estudi comercial sobre la oferta i la demanda. Pendents de saber si s’ajusta a llei, el Comú considera evident que el procés -la fragmentació en la licitació i els dubtes evidents sobre la lliure concurrència- posen en entredit la credibilitat d’aquest informe.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest