Moció per a que la Paeria aprofiti els recursos que té per fer polítiques d’habitatge

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , .

El comúdelleida portarem al ple ordinari de la Paeria, que se celebra aquest divendres 31 de març, una moció per facilitar l’accés a l’habitatge a la ciutadania de Lleida, mobilitzant l’1,2 milions d’euros de recursos que l’EMAU té per fer polítiques d’habitatge i que el govern manté dipositats en un banc.

«Mentre creixen les ocupacions d’habitatges per part de persones que no troben una altra alternativa i mentre les entitats del tercer sector no paren d’alertar del creixement de casos que han d’atendre per falta d’habitatge, és irresponsable que l’ajuntament renuncii a utilitzar els diners que té disponibles i prefereixi tenir-los dipositats en un banc», ha explicat Sergi Talamonte

Davant la situació d’escalada de preus de lloguer i compra i la crisi inflacionària que està agreujant els problemes d’accés d’habitatges, proposem que l’1,2 milions d’euros provinents de la venda de finques de l’EMU que actualment estan paralitzats en un compte bancari, es destinin a la compra i rehabilitació d’habitatge públic. Això permetria recuperar l’impuls que en la primera part del mandat va dur a un increment del 19% en la disponibilitat d’habitatge públic i de lloguer social.

La moció també proposa que es reprenguin les mesures per a posar al mercat els habitatges que bancs i fons voltors mantenen buits i sovint descuidats. Durant la primera meitat del mandat des del comúdelleida es va iniciar una tasca de detecció i lluita contra els habitatges buits al municipi de Lleida que no ha tingut continuïtat.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest