Moció per trencar el conveni del Lleida Esportiu amb la Paeria?

Posted on Posted in Ciutat valenta, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , .


Arran de la notícia emesa emesa al programa Juguem d’Ua1 Ràdio que afirma que el comúdelleida ha presentat una moció per trencar el conveni de la Paeria amb el Lleida Esportiu, volem fer el següent aclariment.

Al comúdelleida estem recollint i analitzant informació per veure què correspon fer a l’ajuntament i què té previst el govern davant la situació del Lleida Esportiu. De moment, però, no hem presentat cap moció. No ho farem a corre-cuita per treure rèdit partidista de l’escàndol.

La relació de la Paeria amb el Lleida Esportiu l’hem vist dubtosa de fa temps. Ja ho dèiem al 2015, quan es debatia el conveni, considerant que “l’Ajuntament ha d’ajudar i acompanyar, però no sostenir, l’activitat dels clubs professionals que tenen caràcter privat. I ha de vetllar perquè aquestes aportacions tinguin un retorn social d’acord amb l’esforç de dedicació de diners públics»

Ho podeu llegir aquí: El comúdelleida reclama transparència i garanties de bé comú abans de comprometre un nou conveni amb el Força Lleida Club Esportiu

De fet, vam ser l‘únic grup municipal que va votar contra el conveni actual relatiu a la gespa.

Sentit del vot, al Ple de la Paeria de juliol de 2016

Al 2016 vam presentar una proposta per evitar convenis o subvencions amb entitats, com el club de futbol, que no estiguessin al corrent de pagament amb els treballadors (ho podeu llegir aquí). Llavors el club havia cobrat 180.000 euros de subvenció quan havia acumulat 5 nòmines de deute amb la plantilla. La situació actual, no és nova, dissortadament, però ara tenim aquesta eina per actuar en defensa dels diners públics.

Entenem, doncs, que la regidoria d’esports, ha de vetllar per no malbaratar recursos públics per afavorir un club privat investigat per presumptes irregularitats en contractes laborals i frau a la Seguretat Social. Ho hauria d’haver fet en l’època del PSC, després amb el regidor Castro i ara amb el regidor Amor. En aquest sentit, des de la Paeria s’ha recordat que les subvencions al club estan retingudes precisament per no haver acreditat estar al corrent de pagament a la seguretat social.

Per la nostra part, seguim mantenint que els recursos públics destinats a l’esport han d’anar preferentment a activitats amb un valor educatiu i integrador i que les societats mercantils que participen en esports professionals no han de rebre cap tracte de favor de l’ajuntament, en general i evidentment menys encara quan, presumptament, tenen una gestió irregular o il·legal.

Esperem que la regidoria actuï en aquest sentit i en tot cas, a la llum de la informació i l’actuació del govern, farem les nostres propostes via resolucions a comissió informativa o mocions al Ple.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest