Ni mu sobre radars i neteja: de la Comissió de transparència a la “omissió” de transparència

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , .

L’equip de govern municipal torna a eludir els requeriments de la Comissió Especial de la Transparència i continua sense aportar la documentació sol·licitada, mostrant una actitud de falta de respecte cap a la Comissió i en especial cap a l’oposició ja que a banda de no tractar les peticions realitzades ni tan sols han respost les peticions del Comú.

No estem aquí per perdre el temps ni per allargar els temes. El dret a l’accés a la informació dels regidors i regidores d’aquest ajuntament és inalienable i no es pot tolerar que se’l saltin una sessió darrera l’altra. “El que estem veient representa una manca de respecte cap a la presidència, cap a la comissió i tots els grups que la formen i, en definitiva, cap a tots els ciutadans” ha valorat el representant del Comú a la Comissió, Carlos González.

La Comissió especial de la Transparència, de la qual el Comú n’ostenta temporalment la Presidència, havia demanat informes sobre l’estat de la concessió dels radars, per tal d’esbrinar la situació de les inversions compromeses per contracte, les multes tramitades i les que no ho han estat, i de la concessió de neteja per saber quin és el control de l’ajuntament amb la neteja de places i jardins, entre altres. De nou també vam demanar la compareixença del regidor responsable i alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa. La seua actitud ha estat la mateixa que en la sessió de transparència de fa un més, quan volíem fer pública informació sobre la concessió de l’aigua: cap resposta, cap informació i absència injustificada en la Comissió.

Implicació de la empresa promotora de Torre Salses amb paradisos fiscals

El ComúdeLleida ha compartit amb la resta de grups municipals les proves de l’esmentada vinculació, i hem tornat a exigir l’equip de govern que no signi cap acord amb una empresa vinculada amb un entramat de societats amb seu en un paradís fiscal, per respectar els drets de la gent de Lleida i els acords signats durant aquest mandat, com la Guia de Contractació Pública Social i la moció presentada per Oxfam-Intermón per una Lleida lliure de Paradisos Fiscals.

No ens deixa de sorprendre que la regidora Montse Mínguez, actuï de portaveu de la promotora de Torre Salses aportant a la comissió el comunicat de premsa en que aquesta afirma no tenir aquestes relacions. Al servei de qui està la regidora Mínguez quan obvia els documents que acrediten que Eurofund Parc Lleida SL és propietat de Pallister Holdings Limited, domiciliada a les Illes Verges Britàniques?

Reiterem la petició per tal que l’ajuntament compleixi el compromís d’ètica política establert amb la ciutadania i al ple municipal i no amb les empreses que tenen relacions amb paradisos fiscals.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest