Opacitat i inacció del govern en la protecció de la salut en l’aplicació de fitosanitaris

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Paeria and tagged , , .

Des de que al mes de juny, el comúdelleida va presentar diverses peticions d’informació i propostes d’actuació per millorar la protecció de la salut i la regulació de l’aplicació de fitosanitaris en l’entorn urbà, el govern no ha facilitat cap informació sobre els procediments oberts ni ha posat en marxa la taula de treball anunciada per revisar la regulació.

«Lamentem haver de recórrer a la Comissió de Garanties de la Informació Pública per a que els govern ens faciliti la informació que vam sol·licitar sobre els procediments sancionadors oberts per l’aplicació incorrecta dels fitosanitaris en el cas de Llívia» ha explicat el regidor Sergi Talamonte. El regidor del comúdelleida ha reiterat la petició d’informació en la comissió informativa d’urbanisme celebrada aquest matí sense obtenir resposta, malgrat que el propi regidor Toni Postius ha admès que el Departament d’Agricultura sí que ha obert un procediment sancionador.

En la mateixa línia, el comúdelleida lamenta que «la regidora de salut continuï absent del debat sobre la regulació de productes fitosanitaris en zones urbanes i limítrofs, ja que els problemes de salut generats a Llívia per pràctiques inadequades en l’aplicació de fitosanitaris deixen clar que cal reforçar els criteris de protecció de la salut en aquests casos», tal com ha explicat Sergi Talamonte. Igualment, el comúdelleida denuncia la inacció dels regidors d’urbanisme i Horta, que no han fet cap pas per posar en marxa la taula de treball sobre regulació de fitosanitaris que van comprometre al juny.

«El govern ha confós la protecció de la salut del veïnat davant les pràctiques inadequades d’una persona en l’entorn urbà amb un conflicte entre pagesia i ciutat, i per això no s’atreveix a actuar», ha manifestat Sergi Talamonte. «Però el que estem demanant és informació sobre un cas molt concret i normes més clares i garantistes en el supòsit d’aplicació de fitosanitaris en zones urbanes i espais limítrofs, no en l’Horta o en zones rurals, on ja està regulat i no es produeixen situacions com les que s’han viscut aquest estiu a Llívia», ha conclòs.

Sergi Talamonte en la visita al carrer on s’ensulfatava amb cuba dispersadora sense avís i sense cap distància de seguretat amb l’edifici de veïns

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest