Parlem de neteja amb els representants dels veïns

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Ciutat valenta, Comú de Lleida and tagged , , , .

El comúdelleida ha presentat la moció per a la millora de la neteja i l’extensió del Porta a Porta al president de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida. En la reunió s’han comentat els problemes de brutícia a la ciutat i el representant dels veïns ha traslladat la necessitat que s’esmercin esforços per garantir un millor funcionament del Porta a Porta.

El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, Toni Baró, ha rebut al regidor Sergi Talamonte, per parlar sobre la moció que el comúdelleida duu al ple de divendres, on planteja la necessitat de modificar el contracte de neteja i recollida i transport de residus. Toni Baró ha traslladar al grup municipal la preocupació del veïnat per la situació de la neteja a la ciutat, i ha coincidit amb el regidor Sergi Talamonte que difícilment es pot millorar el servei sense dedicar-li més recursos.

En aquest sentit, s’ha mostrat interessat en la proposta d’incrementar en un 20% el contracte de neteja per fer front al creixement de la trama urbana, que s’està netejant amb un servei, fixat en el contracte del 2006, pensat per una ciutat amb una superfície un 20% inferior a l’actual.

En la reunió s’ha parlat també del Porta a Porta i les necessitat de complir amb les obligacions de reciclatge que la llei fixa en un mínim del 55% per al 2025. Des de les associacions de veïns s’ha remarcat que cal molta tasca de conscienciació, estímuls per a les persones que participen correctament en el sistema i sancions per als qui abandonen la brossa de forma incorrecta.

Per la seua part, el regidor Sergi Talamonte ha explicat la proposta d’anar estenent el Porta a Porta amb cinc fases que es podrien completar amb la modificació i pròrroga del contracte que s’inclou en la moció, i que permetrien assolir els nivells de reciclatge fixats per llei.

El regidor del comú també ha explicat al representant veïnal la tasca d’informació, control i sanció que estava prevista en la implantació del Porta a Porta a Pardinyes i Balàfia, però que l’actual regidor de Transició ecològica, Jaume Rutllant ha deixat abandonada. Tal i com ha comentat Sergi Talamonte “el regidor no està fent una feina que era indispensable per garantir l’èxit de la prova pilot“.

En aquest procés postimplantació del Porta a Porta s’inclou també el sistema de bonificacions i penalitzacions en la taxa d’escombraries, que s’ha de posar en marxa l’any que ve d’acord amb l’ordenança fiscal que va promoure el comúdelleida per incentivar la correcta participació en el Porta a Porta.

 

Toni Baró, president de la FAVLL, amb Sergi Talamonte

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest