Per ser ciutat capdavantera cal eliminar barreres i fer una Lleida segura i agradable per a tothom

Posted on Posted in Comú de Lleida, Comuns, Notícies, Paeria and tagged , , , , .

Des del Comú de Lleida seguim compromeses amb construir una ciutat entre totes que se situï al capdavant en la transformació social, energètica i econòmica que requereixen els nous canvis del segle XXI, una ciutat que aprofiti les noves oportunitats i aposti per la innovació i el desenvolupament sostenible i ecològic.

Aquest mandat ja hem proposat una bonificació del 95% en obres de rehabilitació energètica per lluitar contra el canvi climàtic, aportant també una bateria de millores de manteniment dels edificis públics: sostenibilitat i estalvi d’energia i aigua. Hem dedicat esforços en fer aportacions a la Guia de contractació pública social per la sostenibilitat, la igualtat i contra els paradisos fiscals, incentivant mecanismes per una contractació pública ètica, emmirallant-nos en ajuntaments del canvi per introduir clàusules socials, ecològiques i feministes. Hem presentat un Pla integral de ciutat per l’eficiència i la sostenibilitat energètica, hem apostat pel software lliure.

Són lluites per una Ciutat Valenta que mantindrem, amb especial atenció a fer una ciutat per a tothom, com ha explicat el cap de llista, Sergi Talamonte, al costat d’altres candidates i candidats, en la carpa que hem instal·lat avui al mercat de Pardinyes. “Per fer una ciutat capdavantera lluitarem per l’eliminació de barreres arquitectòniques per a les persones amb dificultats de mobilitat, volem una mobilitat segura i còmoda per a tothom i accessible a qualsevol persona a peu, amb cotxets, amb carros de la compra, amb cadires de rodes o amb vehicles de mobilitat personal per a discapacitats”.

El programa electoral que aprovarem definitivament en assemblea aquest diumenge 12 (a les 10h al local del Comú) contemplarà, entre altres, aquestes propostes per fer de Lleida una ciutat capdavantera:

  • Per avançar en mobilitat sostenible cal un impuls decidit a l’ús de la bicicleta i els vehicles de mobilitat personal com patins i patinets elèctrics.
  • Per tal de fer-ho efectiu cal dotar la ciutat de Lleida d’una xarxa de Carrils bici segurs i segregats que connectin els barris i el centre de la ciutat i que permetin accedir a qualsevol punt de la ciutat.
  • Promourem activament l’autoconsum individual i col·lectiu d’energies renovables.
  • Ens comprometem amb la implantació progressiva de la recollida porta a porta.

Les candidates i candidats del Comú de Lleida han parlat amb el veïnat que s’ha acostat aquest dissabte a la carpa instal·lada al Mercat de Pardinyes

Ens agrada posar música a la ciutat valenta. Avui us animem a moure l’esquelet per la Ciutat Capdavantera:

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest