Per una ciutat amb dret habitacional i sense pobresa energètica

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , .

La ILP pel dret a l’habitatge és una victòria col·lectiva gegant després de 6 anys de lluita. Posa damunt la taula mesures per aturar els desnonaments d’hipoteca i de lloguer, talls de subministraments, per acabar amb els deutes de per vida i per mobilitzar els habitatges buits de bancs que incompleixen la seva funció social.
La llei 24/2015, sorgida de la ILP, estableix que cal protegir les persones en situació d’exclusió habitacional: les famílies que s’enfrontin a deutes o desnonaments d’hipoteca, de lloguer, o talls de subministraments.
Per resoldre el sobre-endeutament s’han d’habilitar mecanismes de segona oportunitat. En cas de desnonament, la llei obliga els grans tenidors d’habitatges a oferir un lloguer social d’entre 50 i 140 euros per evitar el desnonament.
Per garantir els subministraments bàsics d’aigua, llum i gas, la llei determina que les companyies no podran fer talls si hi ha exclusió habitacional, i caldrà garantir els subministraments bàsics amb ajudes o descomptes.
Una llei ambiciosa però que cal aplicar. Per aquest motiu ens sumem al clam de la PAH, de l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC perquè s’apliqui. Cal que totes les administracions assumeixin la seva responsabilitat: informar a tothom dels drets i eines, identificar totes les persones del municipi en exclusió residencial i elaborar un protocol d’aplicació.

Pobresa energètica Imatge de Nicolas de Camaret a Flickr

Pobresa energètica Imatge de Nicolas de Camaret a Flickr


Els ajuntaments han d’elaborar informes d’exclusió residencial per certificar la necessitat de paralitzar un desnonament o un tall i garantir lloguer social, i han de reallotjar les famílies que s’enfrontin a desnonaments de petit propietari, si els ajuts econòmics no són suficients. Per mobilitzar més habitatge social hi ha la possibilitat d’obligar directament als bancs a cedir habitatge buit per a lloguer social.
Defensem des dels ajuntaments i la Generalitat els drets de la gent, és la nostra obligació. Posem-nos a treballar i fem que la Paeria compleixi una llei que ja fa 4 mesos que s’hauria d’aplicar.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest