Per una educació pública i de qualitat, no reduïm grups, reduïm ratios

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , , , , , .

És ben greu que un director dels Serveis Territorials d’Ensenyament afavoreixi el creixement de les escoles concertades mentre retalla els grups a centres públics. El que encara resulta més greu es que qui ha de ser servidor del bé públic manipuli les dades per justificar un altre atemptat a l’educació pública. El sr. Cullerés parla de descens de natalitat per tancar un P3 a Ciutat Jardí, on aquest curs fins i tot es van quedar alumnes fora per l’alta demanda. En canvi, tal descens de natalitat sembla que no afecta les escoles concertades de la mateixa zona, ja que s’autoritza a passar de dos a tres línies l’Arabell, que -a més- aquest curs només ha matriculat 34 alumnes en 46 places ofertades. El padró també el deixa en evidència, perquè en aquesta zona escolar la població de 0 a 5 anys s’ha reduit tan sols en 6 infants, i la tendència a Lleida ens diu que en un any hi haurà una pujada de les inscripcions. Es tanquen línies enguany perquè l’excusa de la natalitat s’esfumarà el curs vinent?

Escola pública Ciutat Jardí

Escola pública Ciutat Jardí


Dir falsedats sobre els motius dels tancaments de línies és una irresponsabilitat, i fa evident la voluntat del govern de Junts pel Sí de carregar-se l’educació pública. S’orquestra una estratègia de tancaments que condicionarà les decisions de les famílies en la propera preinscripció, augmentant les opcions que escullin concertada, on no es tanquen línies fins al tancament de matrícula, al setembre. Igualtat d’oportunitats?
Escola pública Ginesta

Escola pública Ginesta


L’excés d’oferta i les polítiques educatives del sr Cullerés ens han portat a que Lleida sigui la segona en el rànquing de les localitats amb més segregació. Ara, vol desaprofitar l’ocasió de fer baixar les ràtios en els centres públics i així millorar el rendiment escolar, atendre millor les necessitats educatives especials i acabar amb la segregació. Li recordem que amb ràtios més baixes un nombre creixent de famílies es matricularien a altres escoles del barri fins ara amb poca demanda, i potser deixariem de ser els segons en segregació, no creu?
Escola pública Terres de Ponent

Escola pública Terres de Ponent


Pensem que hauríem de veure la normalització de la natalitat com una oportunitat per retornar a les ràtios d’abans de 2012. En canvi el sr. Cullerés s’inventa un altra argumentació rocambolesca quan diu que no vol baixar ràtios perquè això obligaria a la gent a marxar del barri, obviant que la gran majoria de zones escolars tenen prou centres amb baixa inscripció com per acollir tots els alumnes del barri. La lògica del tancament de línies en escoles públiques perpetua la necessitat de concertar escoles privades amb diner públic. Res no és casual.
Escola pública Joan XXIII

Escola pública Joan XXIII


Tot el suport a la comunitat educativa de Lleida, en especial a les dels centres amenaçats de tancaments i a les mobilitzacions  de Marea Groga i altres organitzacions i sindicats. Exigim l’aturada immediata de tots els tancaments de grups de P3 previstos pel curs vinent i als grups municipals de la Paeria un posicionament clar i actuacions fermes per evitar que l’educació pública faci cap pas enrera a la nostra ciutat. I a Ensenyament que abans de prendre decisions d’aquesta envergadura obrin el debat públic i evitin comunicar decisions ja preses i a poques setmanes de la preinscripció.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest