Plantegem obrir centres escolars a l’estiu per garantir àpats equilibrats per a tots els infants que ho necessitin

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

El Comú de Lleida adreçarà un prec a l’equip de govern en el ple d’abril perquè dissenyi urgentment un operatiu d’estiu que asseguri que cap infant de Lleida no pateixi malnutrició durant les vacances escolars. Per atendre aquesta emergència social, proposem -com fan tantes altres localitats- obrir durant tot l’estiu menjadors en determinats centres escolars de la ciutat, amb assignació pressupostària provinent del fons d’ajustament pressupostari.
La proposta del Comú aposta per un seguiment als 364 infants que han rebut aquest curs una beca menjador del 100% que permeti determinar quins no tindran cobertes les necessitats alimentàries bàsiques a l’estiu. Aquest seguiment per part dels serveis socials s’hauria de fer extensiu als 1386 infants que han rebut beca del 50%.
menjador_escolar
L’actualització del nombre d’infants de primària que no han percebut la beca de menjador concedida per al curs 2015/2016 ens parla de 193 alumnes, tal com ha denunciat reiteradament el Comú. Novament plantegem que en una societat que vetlli pels drets de tothom i en especial de les persones més febles no hi hauria de tenir cabuda l’abandonament institucional que han patit aquestes famílies. Pensem que cal planificar urgentment el dispositiu d’estiu perquè el dret de tot infant de Lleida a una alimentació adequada no sigui desatés.
Un informe dels Serveis Socials de l’ajuntament conclou que al 2015 la Paeria va gestionar 682 ajuts directes. Uns ajuts que, lluny d’abarcar tots els dies de vacances escolars d’estiu, cobreixen només uns dies determinats. La proposta de menjadors escolars oberts tot l’estiu ha de servir per donar resposta tots els dies a tots aquells infants que ho requereixin.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest