Presentem 18 esmenes al cartipàs de la Paeria per complir el Pacte d’Entesa en aspectes com la reducció de sous i de càrrecs

Posted on Posted in Ciutat valenta, Comú de Lleida, Notícies, Paeria.

El Comú de Lleida considera que la reestructuració del govern i els consegüents canvis al cartipàs van contra alguns dels eixos prioritaris del Pacte d’Entesa, i per aquest motiu proposa 18 esmenes que atenguin aspectes com la reducció despesa en càrrecs electes i eventuals, en la línia de la proposta que vam presentar al govern el passat mes d’octubre, que va ser rebutjada.

El Comú insisteix en que la crítica realitat pressupostària que pateix l’Ajuntament de Lleida obliga a un conjunt de mesures de contenció, com la reducció de la despesa que la Paeria dedica a càrrecs electes i eventuals. “Des de l’exemplaritat que ens correspon com a servidors públics, no ens podem quedar amb demanar esforços a la ciutadania, sinó que tots els regidors i regidores i els càrrecs eventuals ens hem d’aplicar amb una rebaixa de sou de, com a mínim, el 10%” ha explicat el regidor del Comú Sergi Talamonte.

El Comú de Lleida celebra que s’hagin reduït a 5 les tinences d’alcaldia (a l’octubre van demanar que fossin 4), però pensen que també cal abordar una reducció de càrrecs. Per això proposen que s’elimini un dels tres llocs de coordinador polític: si ara hi ha dos forces al govern no té cap lògica que es mantinguin tres coordinadors polítics. El Comú de Lleida advoca per no crear un nou càrrec polític com a coordinador tècnic de participació, ja que el que cal a Participació és més cos funcionari tècnic, no pas polític.

En el paquet de 18 esmenes a cartipàs, el Comú de Lleida també defensa que l’àmbit de Participació s’incorpori a Cooperació i Drets civils perquè va més alineat i té un encaix més lògic. “Posar la Participació a Consum, Comerç i Mercats no té cap coherència i pot ser un obstacle per seguir impulsant els projectes que Participació té en marxa” ha conclòs la regidora del Comú de Lleida Elena Ferre, que encara no ha estat convocada per fer el traspàs de la regidoria de Participació.

Finalment, el Comú valora que passar a urbanisme l’Agència de l’Energia seria un gran pas enrere i per això demana en un altra esmena a cartipàs que l’Agència continuï dins del departament de Medi Ambient. “L’activació de l’Agència de l’Energia de Lleida ha estat clau per superar ja les 140 instal·lacions de fotovoltaica per a l’autoconsum i per impulsar comunitats amb autoproducció col·lectiva en blocs de pisos, projectes vius i essencials per combatre l’emergència climàtica que sembla que Junts i ERC volen arraconar”, resumeix Talamonte.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest