Presentem la nostra proposta per als pressupostos de 2024

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , , .

El comúdelleida ha fet arribar al govern les seus prioritats per als pressupostos del 2024 que s’han d’aprovar el mes que ve. “Apostem per fer polítiques transversals al voltant de la cura de les persones i del nostre entorn, amb un seguit de propostes concretes en matèria de mobilitat, ampliació del verd de la ciutat, i la cohesió social“, defensava la regidora del comúdelleida, Laura Bergés.

Des del comúdelleida es lamenta que la negociació pressupostària s’estigui endarrerint tant, i per això ha fet arribar les seues propostes al govern sense esperar a la presentació de la seua proposta de pressupost. “Comptàvem que hores d’ara ja tindríem informació de cap on vol anar el govern, i podríem treballar sobre una proposta, però vist que s’està trigant tant, li hem enviat al govern un llistat d’accions que considerem prioritàries

La proposta del comúdelleida se centra en tres grans blocs: cuidar a les persones, la transició ecològica i propostes per revitalitzar l’activitat als barris, Horta i EMDs. “Esperem que la proposta del govern inclogui els fons necessaris per tirar endavant des de ja el nou model d’inclusió, sense més demores. I a més a més plantegem mesures per millorar el funcionament dels serveis socials, i reforçar l’acció comunitària i l’atenció psicològica”, proposava la Laura Bergés. Garantir el dret a l’habitatge assequible ampliant el parc públic és una altra de les prioritats del comúdelleida.

En l’àmbit de la transició ecològica, el comúdelleida, proposa realitzar canvis en la mobilitat, l’espai públic, la neteja, l’aigua i l’energia. “Reforçar el transport públic i començar a desplegar la xarxa d’aparcaments dissuasius de la que fa tant temps que parlem, o completar les rutes ciclistes són algunes de les mesures en aquest àmbit”, ha explicat Laura BergGés.

El comudelleida planteja diverses accions per augmentar el verd en els diferents barris de la ciutat i millorar la neteja i la recollida selectiva. També es proposen mesures per avançar en una gestió més eficient de l’aigua i accelerar la transició energètica. “En l’anterior mandat ja es va aprovar la nostra proposta per crear una comunitat energètica públic-privada que reunís esforços d’inversió en la transició energètica”, explicava Laura Bergés “Ara toca fer-la realitat

En l’últim bloc, les propostes del comúdelleida se centre en potenciar l’activitat als barris de la ciutat, impulsant en accions vinculades al comerç i mercats, la cultura i la dinamització comunitària.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest