Presentem propostes en matèria de Drets Socials

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per viure, Ciutat valenta, Comú de Lleida and tagged , , , .

Debatem sobre el risc d’exclusió social, la pobresa o la segregació als barris en la cinquena de les Taules que hem organitzat per completar el programa electoral per a les eleccions del maig

L’estat de la protecció dels drets socials a Lleida i les necessitats que cal abordar per garantir-los ha estat el fil conductor de la cinquena Taula que hem organitzat des del mes de febrer, i que té com a objectiu recollir el diagnòstic que fan persones expertes sobre els diferents camps en què la formació presenta propostes electorals, per incorporar propostes o per completar les que ja estan perfilades.

En la sessió del dia 27 a la tarda, amb la participació del coordinador de la Federació Catalana del Voluntariat, Ramon Farré, i de la directora d’Arrels Sant Ignasi, Rosa Majoral, s’han abordat realitats dures, com el fet que fins a un terç de la població de Lleida es troba en situació de pobresa o amb risc d’exclusió social. A la conversa també hi han participat Sergi Talamonte, regidor i número 2 de la llista electoral a les properes eleccions municipals, i la candidata a l’alcaldia Laura Bergés.

Després d’un primer bloc dedicat a escoltar el relat i les demandes de Farré i Majoral, la cap de llista ha exposat algunes de les propostes que formaran part del seu programa, que s’enriquirà amb les aportacions de la jornada d’ahir. Amb tot, Bergés ha remarcat que “coincidim amb les propostes que ens han fet arribar des d’Arrels, Càritas o Salesians, i que fan que pràcticament hi hagi consens sobre les necessitats en l’àmbit de l’atenció a les persones que viuen en situació de vulnerabilitat i pobresa a la ciutat”.

Bergés ha repassat algunes de les polítiques impulsades pel Comú en aquest mandat, especialment durant el temps que va estar dins del govern, com per exemple l’impuls per lluitar contra els pisos buits o l’ampliació del parc d’habitatge públic. Pel que fa a les accions que es plantegen per al proper mandat, destaca la voluntat de crear un departament d’habitatge integrat a l’estructura de l’ajuntament, així com un reforç dels serveis jurídics per rellançar les inspeccions i sancions per habitatges buits. També es planteja una avaluació del funcionament dels serveis socials municipals i un pla de millora que contempli una major coordinació entre diferents àrees i amb les entitats del tercer sector.

La propera taula rodona prevista serà l’11 d’abril i es dedicarà a abordar quin és el model de ciutat que plantegem, així com a plantejar les propostes en matèria de transició ecològica.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest