Presentem signatures per una Audiència Pública per la municipalització i millora del servei d’autobús

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , , .

Avui, el comúdelleida, amb la seva regidora Laura Bergés, han registrat les 362 signatures recollides, a més de presentar els resultats de l’enquesta realitzada durant la campanya “Desplaça’t amb Futur: Bus Municipal”.

L’objectiu d’aquesta iniciativa ha estat per sol·licitar una Audiència Pública sobre la municipalització i millora del servei d’autobús a Lleida.

Durant l’atenció a mitjans de comunicació, la regidora Laura Bergés, ha destacat la importància d’aquesta campanya i els resultats clau de l’enquesta. L’enquesta ha posat de manifest diversos problemes identificats pels ciutadans, entre els principals el temps d’espera, la informació sobre recorreguts i horaris, i la manca de servei de transport públic des dels pobles per arribar a Lleida, així com qüestions rellevants sobre la puntualitat i l’accessibilitat del servei.

Les propostes de millora de la ciutadania se centren en la millora de les freqüències de pas i augmentar el servei durant el cap de setmana“, afegia la regidora. L’enquesta també ha posat de manifest un suport ampli a la municipalització del servei del transport urbà amb un 76% d’opinions favorables.

Un dels aspectes negatius que surt a l’enquesta és el temps dels viatges. La majoria de gent considera que es tarda molt per arribar als llocs, i per això moltes vegades l’opció és el vehicle privat, tot i que de fet l’opció majoritària entre la gent per desplaçar-se per la ciutat amb molta diferència és anar a peu“, subratllava la regidora.

Seguint amb aquesta línia, el comúdelleida ha presentat les signatures recollides, que avui han estat registrades oficialment. Això implica que l’Ajuntament disposa ara de 60 dies per convocar una audiència pública, centrada en les preocupacions plantejades durant la recollida de signatures sobre el servei d’autobús, la seva qualitat i el procés de municipalització.

El comúdelleida presentarà les propostes per a la millora i el control directe del servei d’autobús, i convida la ciutadania a participar activament en aquesta Audiència Pública. “Convidem la ciutadania a participar activament en aquest procés de diàleg i aportar les seves perspectives sobre les necessitats de transport urbà a la ciutat“, destacava la regidora Laura Bergés. L’enquesta de valoració i propostes sobre el servei de bus continuarà oberta fins a la celebració de l’Audiència.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest