Proposem conveni Paeria-Consell-Institut Català de la Dona per un recurs residencial públic per a víctimes de violència masclista

Posted on Posted in Consell Comarcal, Notícies.

Després de la dimissió en bloc dels professionals que donaven servei a l’entitat Dona Samaritana, el conseller del Comú de Lleida Sergi Talamonte ha demanat en el ple d’avui explicacions a l’equip de govern del Consell Comarcal del Segrià i un informe on se’n detallin les causes. Considerem molt greu la situació, que afecta el recurs residencial amb conveni amb l’ajuntament de Lleida, el Consell Comarcal i l’Institut Català de la Dona. Per cercar solucions, hem fet un prec on proposem afrontar la situació creada com una oportunitat per mancomunar serveis i recursos, mitjançant un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal, l’Institut Català de la Dona i l’Ajuntament de Lleida per tal de fer possible un recurs residencial públic d’emergència amb caràcter professional.
Reclamem informació sobre la licitació de l’abocador de Montoliu
El passat 31 d’octubre el Comú de Lleida va presentar una petició d’accés a l’expedient de licitació de la Futura Planta de tractament d’Abocador de Montoliu. Davant de la negativa de la presidenta del Consorci de Residus de permetre l’accés a l’expedient, el Comú va presentar el passat 14 de desembre una petició d’empara a la GAIP (Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat) que va resoldre el 22 de febrer que l’agrupació d’electors té dret d’accés a l’expedient. Un cop feta la licitació, presidència ens va notificar fa uns dies que ens facilitaria aquesta informació, però encara no hi hem tingut accés. Davant aquesta vulneració del nostre dret d’accés a la informació, juntament amb ERC hem demanat comissió informativa especial del Consell Comarcal perquè es doni compte a tots els consellers sobre l’estat de licitació de l’abocador.
També esperem resposta a les dos preguntes que hem formulat per escrit:
1- Per quin motiu la presidenta del Consorci de Residus del Segrià ens ha estat negant l’accés a l’expedient de licitació de la Futura Planta de tractament d’Abocador de Montoliu?
2- Quina és la situació actual del procediment de licitació de la Futura Planta de tractament d’Abocador de Montoliu?

Ple Consell Comarcal 7 abril 2017

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest