Proposem invertir en una infraestructura d’aprofitament de l’aigua de pluja

Posted on Posted in Ciutat per viure, Ciutat valenta, Comú de Lleida, Notícies and tagged , , , .

El grup municipal remarca que a la ciutat de Lleida hi ha un endarreriment en les infraestructures per a una millor gestió de l’aigua, com també en l’energia.

L’alcaldable, Laura Bergés, considera que cal fer una aposta decidida per mesures estructurals per fer front a situacions de sequera com les que estem vivint aquesta primavera. Una de les propostes davant d’aquesta falta d’aigua és realitzar una planificació i inversió en infraestructures per aprofitar l’aigua de la pluja per al rec dels parcs, jardins i arbrat de la ciutat.

Actualment, quan plou, l’aigua de la pluja es col·lecta amb les aigües residuals del clavegueram i va tota a la depuradora, la qual cosa suposa un cost extra“, explica la candidata a alcaldable, Laura Bergés, que defensa un tractament separat d’aquesta aigua perquè tingui un major aprofitament.

La candidata lamenta que el contracte de l’aigua a Lleida continuï  amb un model externalitzat i sense control municipal sobre les decisions d’inversió. “S’ha dut a terme un sistema de gestió de l’’aigua que malbarata recursos depurant grans quantitats d’aigua de pluja per abocar-la al riu sense cap aprofitament.

A més, es posa en relleu la manca d’una xarxa per aprofitar les aigües grises depurades per a usos com la neteja de carrers, que continua, fent-se amb aigua de boca. “Igualment, és urgent una modernització dels sistemes de rec, tant de la jardineria i el verd urbà, com el rec de l’Horta.”

Seguint amb aquesta línia proposem mesures d’estalvi i sensibilització, com de promoció de la reducció en el consum d’aigua, via campanyes, a més que l’ajuntament ha de negociar amb la Generalitat i Estats ajuts per aquesta modernització del sistema de gestió de l’aigua.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest