Proposem que els autobusos incorporin senyals acústics indicant les parades

Posted on Posted in Notícies.

La mesura pretén facilitar l’ús del bus per part de persones invidents

El comúdelleida ha presentat una proposta a la comissió de Seguretat, Mobilitat i Civisme instant a implantar avisos acústics en els autobusos que locutin la parada següent, per tal de donar resposta a les necessitats de les persones amb discapacitat visual, i facilitar també l’ús del bus a les persones que no coneixen la ciutat.

«Aquesta és una de les mesures que podem implantar a curt termini, però que ha d’anar acompanyada d’un pla més general de millora de l’accessibilitat del servei de bus per a persones amb discapacitats», proposava la regidora del comúdelleida, Laura Bergés.

En aquesta línia, el comúdelleida demana que l’ajuntament valori la implantació d’una aplicació mòbil de guiatge i orientació a persones invidents, senyals visuals dins l’autobús per avisar de les parades següents, o mesures per millora l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda.

«En algunes parades, les persones amb cadira de rodes no poden pujar ni baixar, o han de fer desplaçaments d’uns quants metres que compliquen l’accés al bus», explicava la regidora Laura Bergés.

Pel que fa a les parades de bus, el comúdelleida també reclama la incorporació d’informació en llenguatge braille a totes les parades i la instal·lació de marquesines i bancs que millorin les condicions d’espera per a totes les persones i especialment per a les que tenen dificultats de mobilitat.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest