Proposem reforçar la intervenció comunitària als barris de Lleida

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , .

El comúdelleida reclama més pressupost per reforçar l’acció social municipal amb una perspectiva comunitària. El grup municipal demana dotar de fons els plans de dinamització comunitària ja iniciats al Centre Històric, Mariola i Balàfia, i estendre el model al Clot de les Granotes.

Mentre el govern de la Paeria anuncia que està treballant amb la Generalitat en el desenvolupament d’una estratègia d’intervenció comunitària als barris, veiem que ha descartat les nostres propostes per reforçar el pressupost d’aquest treball comunitari“, lamentava la regidora del comúdelleida Laura Bergés, afegint que “com en altres àmbits, el govern anuncia mesures però després veiem que en realitat no les dota de pressupost per fer-les efectives.

De les propostes pressupostàries que el grup municipal ha presentat per finançar els plans comunitaris, el govern només s’ha compromès a mantenir el finançament de l’Enre9, el festival d’arts en viu de la Mariola, un projecte social i cultural amb una ampla dimensió comunitària i que va sorgir del treball comunitari a la Zona 9. En canvi, el PSC ha rebutjat les esmenes per dotar de pressupost el treball de dinamització comunitària que ja s’està fent al Centre Històric i a Balàfia, així com la proposta d’estendre aquest enfocament al barri del Clot de les Granotes.

Els plans de dinamització comunitària a Mariola, Centre Històric i Balàfia es van posar en marxa al 2021 a iniciativa de la regidoria de Participació, llavors encapçalada per la regidora Elena Ferre, amb l’objectiu de millorar la intervenció social amb un enfocament que busca la complicitat i organització col·letiva per fer front als problemes de desigualtat i cohesió social als barris més vulnerables.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest